kronika

V dveh trkih pet ranjenih; nov pogin čebel

17.4.2014 | 07:10 | M. K.

V dveh trkih pet ranjenih; nov pogin čebel

Na avtocesti Ljubljana-Novo mesto pri izvozu Trebnje-vzhod sta sinoči ob 21.51 uri trčili osebni vozili. Reševalci reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto in Trebnje so na kraju oskrbeli dve osebi. Gasilci PGD Trebnje in GRC Novo mesto so mesto nesreče razsvetlili, naletno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja ter razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

Ob 22.19 sta na cesti Spodnja Pohanca-Šentlenart, v križišču za Zgornji Obrež, občina Brežice, trčili osebni vozili. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, katere so reševalci NMP Brežice oskrbeli in dve prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so mesto nesreče zavarovali, razsvetlili, odklopili akumulatorja, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom, očistili cestišče, pomagali policiji in vlečni službi.

Že dopoldne so bili gasilci GRC Novo mesto napoteni na Lobetovo ulico v Novem mestu, kjer je bila v stanovanju zaprta obolela oseba. Gasilci so s tehničnim posegom odprli dvoje vrat v stanovanjski hiši in obolelo osebo predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.

Na Bojanjem Vrhu, občina Ivančna Gorica, pa je prišlo do pogina čebel v osmih panjih. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava