gospodarstvo

Begrad Invest dokapitaliziral strateški partner

17.4.2014 | 09:25 | B. B.

Franc Panjan (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Franc Panjan (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Novo mesto - Skupščina Begrad investa, ki z 50,1-odst. deležem obvladuje novomeško gradbeno podjetje Begrad, je pred dvema tednoma potrdila dokapitalizacijo družbe, poroča današnje Delo. Ime strateškega partnerja in višina dokapitalizacije še nista znani.

Franc Panjan, prvi mož Begrada in (donedavni?) največji lastnik Begrad investa, v katerem imajo deleže še Begradovi menedžerji ter nekdanji in sedanji zaposleni, v pogovoru za Delo imena strateškega partnerja ni želel razkriti. Dejal je le, da gre za "podjetje slovenskega državljana, ki dela v tujini."

Prav tako ni razkril zneska dokapitalizacije. Po Panjanovih besedah, je strateški partner z njo pridobil kontrolni delež Begrad investa, denar zanjo pa je tudi že plačal. Begrad invest je z njim poplačal "preostali del obveznosti do bank," je za Delo še povedal Panjan.

Begrad z 200 zaposlenimi je imel lani sicer 47 milijonov evrov prihodkov, pri čemer je ustvaril 300.000 evrov dobička pred slabitvami. Po odpisu terjatev je njegova lanska izguba znašala 1,9 milijona evrov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

17.4.2014OceniBelokranjec 
Ma to je samo kratenje delavskih pravic in pohlep po denarju. Pri vsaki dokapitalizaciji je figa v žepu. Po navadi so izgube prikazane zaradi davka in opravičila da lahko imajo delavci minimalne plače. Po nabvadi vsi študirajo kako bi oropali to našo revno državo, ki drsi v prepad. Turbokapitaliste ne potrebujemo. Ljudje so lačni.
19.4.2014OceniZanimivo 
"podjetje slovenskega državljana, ki dela v tujini." enega takega pa poznam, ki ima poštni nabiralnik v tujini...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava