gospodarstvo

Na slabi banki tudi posojila CGP, Beti, Reala …

17.4.2014 | 13:45 | B. B.

Na DUTB sta NLB in NKBM prenesli tudi skupaj 21 milijonov evrov terjatev do novomeškega CGP-ja. Na fotografiji je poslovna stavba družbe. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Na DUTB sta NLB in NKBM prenesli tudi skupaj 21 milijonov evrov terjatev do novomeškega CGP-ja. Na fotografiji je poslovna stavba družbe. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Ljubljana, Novo mesto - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v skladu z novelo zakona o dostopu do informacij javnega značaja danes objavila seznam dolžnikov in znesek dolgov, ki jih je t.i. slaba banka prevzela od NLB in NKBM. Na seznamu je tudi nekaj podjetij z našega območja.

DUTB je tako prevzela skupaj 21 milijonov evrov posojil novomeškega CGP (15 milijonov od NLB in 6 milijonov od NKBM), takoj za njim pa je kočevski Gramiz v stečaju z 20 milijoni neplačanih obveznosti, ki jih je DUTB prevzela od  NLB.

Od NLB je slaba banka prevzela tudi dobrih 12 milijonov terjatev do novomeškega Reala v stečaju, pa tudi dobrih 5 milijonov posojil metliški Beti in grosupeljskemu Motvoza (delno pri NKBM), 3 milijone terjatev do Pekarne Blatnik v stečaju ...

Na seznamu so še novomeška Kovinotehna MKI v stečaju (692 tisoč evrov pri NLB in 2,4 milijona pri NKBM), samostojni podjetnik Srečko Hriberšek iz Boštanja (2,7 milijona pri NKBM), Kronex z Otočca (2,6 milijona pri NKBM), mokronoški Tom v stečaju (2,2 milijona, NLB), novomeški Gimpex v stečaju (1,7 milijona pri NLB in 256 tisoč evrov pri NKBM), Inkos Krmelj (1,7 milijona, NLB), Barpal iz Leskovca pri Krškem (1,4 milijona, NLB), Mesarstvo Bobič iz Škocjana (1,4 milijona pri NKBM), Chargonet iz Krškega (1,2 milijona, NLB), trebanjski Mont Tim Smole (1,1 milijona, NLB), KSV Kovinsko strojno vzdrževanje Krško s sedežem v Novem mestu (1,1 milijona pri NKBM), kočevski Nolik (1 milijon, NLB), Zensad v stečaju s Senovega (832 tisoč evrov, NLB), TSO v stečaju iz Dragatuša (350 tisoč evrov pri NKBM) in straški Novoles v stečaju (tisoč evrov pri NKBM).

DUTB bo v skladu z zakonom do konca junija objavila še podatke o tem, za kakšno vrsto posla je šlo pri posameznem posojilu, kdo ga je sklenil oz. odobril in kako je bilo zavarovano.

‹ nazaj

Komentarji (5)

18.4.2014Oceniradovednež 
TOREJ SMO DAVKOPLAČEVALCI NAREDILI HIŠO V DRAŠIČIH G PEZDIRCU .jAZ PA SEM MISLIL,DA JO JE cGP.zA POHVALIT TO NAŠO SUPER BANKO. TAK SE ŠAJBA,JE REKEL DUDEK.
18.4.2014Oceniradovednež 
TOREJ SMO DAVKOPLAČEVALCI NAREDILI HIŠO V DRAŠIČIH G PEZDIRCU .jAZ PA SEM MISLIL,DA JO JE CGP NOVO MESTO. ZA POHVALIT TO NAŠO SUPER BANKO. TAK SE ŠAJBA,JE REKEL DUDEK.PA G. JUŽNI V DRAGOMLJI VASI?
18.4.2014Ocenipartizan 
Zanimivo bi bilo vedeti, kdo jim je odobril kredit, predvsem ša me zanima, če so pri tem vpleteni tudi vodilni iz novomeške NKBM in NLB! Če so, potem bi morali odgovarjati! Malim s.p.-jčkem so pri kreditiranju nabijali obresti, npr. CGP pa je dobil kredit "na lepe oči".
18.4.2014Ocenizvezdica 
Kaj pa sploh je slaba banka, ker če imajo podjetja kredite in jih odplačujejo, kaj ni vseeno ali so na slabi ali kateri drugi banki...???
18.4.2014Ocenizaspanka 
Zvezdica , če imajo podjetja kredite in jih odplačujejo je to za banko OK, žal pa so te kredite menađerji pobasali v svoje žepe, firma denarja nima in kdo naj plačuje kredite, sveti peter je pa tut reven ko cerkvena mš

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava