bela krajina

Črnomaljci naložili občini in KS naloge za leto dni

18.4.2014 | 07:05 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Črnomaljci naložili občini in KS naloge za leto dni
Črnomaljci naložili občini in KS naloge za leto dni
Črnomaljci naložili občini in KS naloge za leto dni

Črnomelj - V Črnomlju so včeraj zvečer pripravili zbor prebivalcev krajevne skupnosti Črnomelj, ki ima kar 6.200 prebivalcev. Seveda jih je na zbor prišlo znatno manj, zato ga je predsednik KS Jaka Birkelbach imenoval posvetovalni sestanek.

Županja črnomaljske občine Mojca Čemas Stjepanovič je predstavila dela v KS Črnomelj, ki so bila dokončana nedavno, jih še dokončujejo ali pa jih načrtujejo v letošnjem letu. Pri tem je poudarila, da bodo, četudi je zaradi krize vse manj denarja za naložbe, še naprej investirali, če bodo le dobili soglasja pri lastnikih zemljišč. Sicer pa je trenutno največja naložba v KS črnomaljska zahodna obvoznica, ki naj bi bila zgrajena letošnjega novembra.

Jaka Birkelbach je prav tako predstavil dela, ki jih je ali jih še bo opravila KS. Za KS je največja naložba, ki jo nadaljujejo iz lanskega leta, gradnja igrišča na Čardaku, ki bo končano v prvi polovici junija. Na pokopališču v Vojni vasi pa bodo na mestu, kjer je nekdaj stala mrliška vežica, začasno ali pa morda tudi za stalno postavili vodnjak in klopce.

Krajani so opozorili na problem parkiranja stanovalcev starega mestnega jedra, prazna stanovanja v mestu, dotrajane stopnice na Sadež, vprašanje lastnine zemljišč okrog stanovanjskih blokov ter na še nekaj problemov, ki jih žulijo. So pa tudi pohvalili občino in Komunalo, ki vzorno skrbita za urejenost trim steze pri Vražjem kamnu, ki jo obiskuje veliko ljudi.

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.4.2014Ocenijakec 
Jaka je v redu predsednik.Upamo da bo še enkrat kandidiral za KS.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava