kronika

Krčan s kupom ponarejenih bankovcev

18.4.2014 | 09:10 | B. B.

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Ljubljana, Krško - V enem izmed ljubljanskih lokalov je minulo soboto okoli 4. ure zjutraj 25-letni moški iz Krškega z bankovcem za 50 evrov želel plačati nekaj evrov zapitka. A nekdo od osebja je opazil, da bankovec nima vseh zaščitnih elementov, da z njim ni vse v redu pa je potrdil tudi preizkusili na aparatu za ugotavljanje pristnosti bankovcev.

Poklicali so policiste, ki so ugotovili, da je osumljeni v istem lokalu s ponarejenim bankovcem za 50 evrov pred tem že plačal en račun, prav tako v višini nekaj evrov, na tleh pa so našli še tretji ponarejen bankovec.

Moškega so pridržali in nato na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, kjer so policisti zasegli še 217 ponarejenih bankovcev za 50 evrov z dvema serijskima številkama, 10 papirnatih ovojev in elektronske naprave (računalnik....).

V povezavi z omenjenim kaznivim dejanjem so policisti na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo tudi pri 22-letnem moškem iz okolice Krškega, kateremu so prav tako zasegli elektronske naprave.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava