Vlomilce izsledili pri Brusnicah

18.4.2014 | 10:50

Vlomilce izsledili pri Brusnicah

Včeraj dopoldne so so novomeški policisti prejeli klic na pomoč iz okolice Novega mesta. Neznani storilci naj bi vlamljali v stanovanjsko hišo, v kateri je bila v hiši oškodovanka z otrokom. Ta se je prestrašila, pobegnila k sosedom in poklicala policiste, osumljenci pa naj bi pobegnili z osebnim avtomobilom.

Na kraj je takoj prišlo več policistov, ki so na podlagi opisa vozila v Brusnicah izsledili in ustavili avtomobil Renault megane, v katerem so bile štiri osebe. Osumljence so odpeljali na policijsko postajo in zasegli predmete, najdene v vozilu.

Policisti nadaljujejo s preiskavo in kriminalistično-tehničnimi opravili. Po zaključeni preiskavi bodo na pristojno tožilstvo ovadili osumljence, stare med 17 in 32 let.

Vlom

V okolici Krškega je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel denar, zlat nakit in prenosni računalnik. Oškodovanec ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

Zasegli pištolo in naboje

V sredo okoli 20. ure so novomeški policisti med opravljanjem nalog na parkirnem prostoru v Novem mestu, 58-letnemu osumljencu zasegli pištolo, nabojnik in 50 nabojev. Po zaključenem postopku bodo zoper 58-letnega moškega ustrezno ukrepali.

Foto: PP Novo mesto

Razgrajala je

Krški policisti so sinoči posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju v okolici Krškega. 50-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, ni upoštevala ukazov policistov in je nadaljevala z vpitjem in žaljenjem, zato so ji odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava