posavje

FOTO: V Brežicah in Krškem tekli za mir

18.4.2014 | 14:20 | I. N.

Foto: občina Brežice

Foto: občina Brežice

Foto: občina Krško

Foto: občina Krško

Brežice - Udeležence svetovnega Teka miru, ki so danes prispeli v Slovenijo, so najprej sprejeli v občini Brežice. Plamenico miru, ki simbolizira mir in prijateljstvo med narodi, je v imenu občine sprejel župan Ivan Molan.

Otroci prvih, drugih in tretjih razredov Osnovne šole Brežice so sodelovali s kulturnim programom, predstavili so se s folkorno skupino in plesno skupino Jelly. Sprejem je potekal v prijetnem okolju mestnega parka, otroci so spoznali udeležence teka, ki prihajajo iz različnih držav sveta - Portugalske, Anglije, Slovaške, Urugvaja, sosednje Hrvaške, Bosne in Avstrije. Učenci so se s tekači pogovarjali o pomenu miru in prijateljstva.

Tek za mir, globalni štafetni tek z namenom promocije svetovnega miru, bo v Evropi potekal kar 8 mesecev, s plamenico miru bodo tekači obiskali 47 držav.

Plamenico miru so tekači predali tudi županu občine Krško Miranu Stanku, ki je pobudo pozdravil ter tekače pozval, da želje miru in dobrega medsebojnega sodelovanja iz Krškega ponesejo s seboj.

Tekačem so se s pesmijo, plesom in mislimi o miru predstavili tudi krški osnovnošolci. "Sonce se je potopilo v nebo, ptice so utihnile, moje misli pa so zbrane, kri mi valovi po žilah. Živim, uživam vsak trenutek, ki mi ga je dano preživeti v tekaških copatih, raziskujoč bližnjo in daljno okolico," so med drugim zapisali osnovnošolci v svojem sporočilu tekačem. Nekateri med njimi pa so se tekačem pridružili na poti, ki so jo iz Krškega nadaljevali ob Savi do Brestanice in naprej do Senovega proti Štajerski, v Sloveniji pa jo bodo zaključili 23. aprila.

‹ nazaj

Galerija (17)

 01
03
04
07
08
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava