gospodarstvo

Nova dražba za prodajo Novolesa Primare

19.4.2014 | 11:10 | STA

Foto: M. M., arhiv DL

Foto: M. M., arhiv DL

Straža/Ljubljana - Po zbiranju nezavezujočih ponudb za prodajo proizvodnega kompleksa Novoles Primara v Straži se je njegov stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič odločil za javno dražbo, ki bo 21. maja potekala v poslovnih prostorih družbe 3m v Ljubljani. Omenjene nepremičnine bodo kot celoto dražili z zniževanjem izklicne cene, ki znaša 1,172 milijona evrov.

V napovedi dražbe, ki so jo objavili na spletnih straneh Ajpesa, varščina za udeležbo na dražbi znaša desetino navedene izklicne cene, ki jo bodo zniževali v korakih po 5000 evrov. Uspešen bo dražitelj, ki bo prvi ponudil izklicno ceno v posameznem koraku, je še zapisano v objavi.

Kompleks Novolesa Primare so od marca predlani skušali prodati s tremi dražbami, na katerih se je izklicna cena gibala med 1,725 milijona evrov in nekaj manj kot 725.000 evrov. Vmes so septembra lani povabili k nezavezujočemu zbiranju ponudb, ki je trajalo skoraj do konca preteklega leta.

Po neuradnih podatkih se je za nakup Novolesa Primare v stečaju potegovalo tudi ljubljansko podjetje Metalka Commerce, ki je medtem za 1,01 milijona evrov kupilo Novolesov poslovni kompleks v Straži. Omenjeni nakup je od 22. januarja letos pravnomočen, oba kompleksa, poslovni in proizvodni, pa bi drug brez drugega težko delovala.

Pogoj za sodelovanje pri zbiranju nezavezujočih ponudb za nakup straškega poslovnega kompleksa je bil tudi vnovični zagon tamkajšnje proizvodnje.

Pri zbiranju nezavezujočih ponudb za nakup Novolesa Primare pa naj bi po neuradnem mnenju ločitveni upnik oz. NLB zahtevala ceno, ki naj bi bila - glede na doseženo ceno Novolesovega poslovnega kompleksa - previsoka.

‹ nazaj

Komentarji (6)

19.4.2014OceniMAX 
Klasična mafijska posla,skoraj vseh upletenih.Na koncu največ izgubijo delavci.
19.4.2014OceniJože 
Madonca tukaj pa nekaj smrdi,res čudno vse skupaj.
19.4.2014OceniToni 
Baje je od veslaškega centra, ki je bil od začetka naložba v prazno ostalo nekaj denarja občini Straža pa še mal pufa pa bodo delovna mesta. Pa še EU sredstva, ki jih bo 12 zaposlenih pripravilo in to je to. Saj vemo, da najuspešnejša občina v črpanju EU sredstev v Sloveniji OBČINA PODČETRTEK ima 4 zaposlene skupaj z županom kar pomeni 3x manj kot občina Straža, ki je manjša od njih. Knafelj veselo na delo !!
20.4.2014Ocenioseba 
Kdaj bodo lopovi, ki so zapravili Novoles za zapahi in kdaj bomo dobili denar ,ki ste nam ga ukradli samo to nas zanima.
20.4.2014OceniSamo 
Nikoli!
22.4.2014OceniBAnda 
Glede na celotno zgodbo okoli prodaje kompleksa Novoles je že od začetka vse skupaj peljano zelo netransparentno in pa zalo zaprto v ozkem krogu ljudi ki so povezani s stečajno upraviteljico. Kompleks Novolesa je velik cca 18 ha,kjer je izgrajena vsa industrijska infrastruktura. TAko rekoč se je vse skupaj razen "drobnega", ki je manjšinski del v kompleksu prodalo za 1.1 mio/eur. Osebe, ki so sodelovale pri tem poslu so vse povezne in jih zanima samo preprodaja zemljišč. Država - državne banke, ki so večinska upnice se za ta primer ali nevede, predvidevam pa da zavestno držijo v ozadju in ne delajo tisto, kar bi moral dober gospodar. Jasno, ko proda država so najprej pri koritu Ljubljanjski koritniki, kateri živijo tako ali drugače od blefa -preprodaje. Pri tem pa jim pajdaško omogočajo stečajni upravitelji. Izraunajte si m2 urejne industrijske cone in pa iztržek stečajne pri komplksu Novoles pa si boste na jasnem za kakšne "fičnike" so prodali kompleks. Ta banda bo morala enkrat pred sodišče, pa če ne pred normalnimi sodišči pa pred "ljudskimi"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava