nogomet

Nogometaši Krke klonili pred Primorci

19.4.2014 | 18:45 | STA, Foto: Sabina Gosenca

Krka - Luka Koper 0:3 (0:1)

Nogometaši Krke klonili pred Primorci
Nogometaši Krke klonili pred Primorci

Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 0:3 (0:1). Koprčani še naprej ostajajo najtesnejši zasledovalci vodilnih Mariborčanov. Na četrti medsebojni tekmi v sezoni so še četrtič premagali Novomeščane, ki po 17. porazu ostajajo na predzadnjem mestu. Tokrat je bil mož odločitve Miroslav Ćovilo z dvema goloma.

Domači so dvoboj s Koprčani odigrali oslabljeni, saj so manjkali kaznovani Jaka Ihbeisheh ter poškodovani Mario Carevič, Adnan Bešić, Thierry Alain Mbognou, Arouna in Joel Mba. Pri Kopru je strateg Rodolfo Vanoli, ki se je po kazni vrnil na klop, pogrešal Perico Ivetića in Denisa Šmeja.

V prvem polčasu so gledalci, med njimi je bil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Aleksander Čeferin, spremljali živahno tekmo, ki pa dolgo ni postregla s pravo priložnostjo za vodilni zadetek. Večkrat so proti vratom streljali Koprčani, a bili večinoma premalo natančni.

V 34. minuti je Matko Obradović, sicer pod prekrškom, tik pred golovo črto ustavil žogo po skoku Damirja Hadžića in Mihe Gregoriča. Tik pred koncem polčasa pa so Koprčani le dosegli zadetek. Goran Galešić je skoraj s polovice igrišča poslal žogo pred gol, na drugi vratnici je najvišje skočil Miroslav Ćovilo in z glavo premagal Obradovića.

Isti igralec je poskrbel tudi za podvojitev koprske prednosti. V 58. minuti je Ivica Guberac izvedel kot, z glavo je streljal Denis Halilović in zadel prečko, odbito žogo pa je v mrežo poslal Ćovilo. Le štiri minute zatem je bil zmagovalec dokončno odločen, ko je takoj po vstopu v igro zadel Matej Pučko po lepi podaji v globino.

Koprčani so se nato povlekli v obrambo, domači pa prevzeli pobudo, ki pa jim je prinesla le nekaj nenatančnih strelov. V 84. minuti se je pred domačim vratarjem po samostojni akciji spet znašel Pučko, takrat je slavil Obradović. Domači so ob koncu še nekajkrat nenatančno merili, tako da je ostalo pri zanesljivi zmagi Primorcev.

* Stadion Portoval, gledalcev 400, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).

* Strelci: 0:1 Ćovilo (45.), 0:2 Ćovilo (58.), 0:3 Pučko (62.).

* Krka: Obradović, Žugelj, Erjup, Buden, Rašić, Kramarič (od 64. Marošević), Zeljkovič (od 52. Balkovec), Krljanović, Perić (od 72. Kramar), Ranić, Kastrevec.

* Luka Koper: Simčič, Hadžić, Halilović, Blažič, Črnigoj (od 71. Žibert), Ćovilo, Guberac (od 90. Lotrič), Gregorič, Galešić, Palčič, Štromajer (od 60. Pučko).

* Rumeni kartoni: Perić, Marošević; Črnigoj.

* Rdeč karton: /.

Krka bo v 29. krogu v sredo gostovala v Novi Gorici, Koprčani pa v Ljubljani.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Adnan Zildžović po porazu nogometašev Krke z Luko Koper

Gregor Žugelj po tekmi Krka - Luka Koper

Galerija (9)

nkrka001
nkrka002
nkrka003
nkrka004
nkrka005
nkrka006
nkrka007
nkrka008
nkrka009

Komentarji (4)

20.4.2014Ocenimedvedek 
ROI je bil slab in se je še poslabšal.
20.4.2014Ocenirobi 
Sabina, Adnana Bešiča ni v ekipi že od januarja in to se ponavlja v vseh medijih!!
21.4.2014OceniMAX 
Česa je škoda,gospod trener ?Škoda je mogoče pik iz Celja in Kranja,doma pa Krka igra brez taktike in brez idej od začetka tega dela prvenstva.Ne slabše in ne boljše,igra slabo.V ekipi nekaj ne štima.....
22.4.2014Ocenibivši igralec 
Tako je MAX v igro naj da domače igralce.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava