dolenjska

Jutri blagoslov motoristov in motorjev v Mirni Peči

20.4.2014 | 15:30 | J. A.

Foto: J. A., arhiv DL

Foto: J. A., arhiv DL

Mirna Peč - Na velikonočni ponedeljek AMD Trebnje v Mirni Peči organizira že 16. vseslovenski blagoslov motoristov in motorjev, ki se ga v lepem vremenu udeleži več tisoč motoristov. Srečanje se bo začelo z mašo ob 10. uri, po njej bo blagoslov, ki ga bo spremljal kulturni program, okoli pol dvanajste pa bo zasedba 12. Nasprotje premierno zaigrala motoristično himno.

S PU Novo mesto so sporočili, da v preteklih letih na prireditvi policisti niso obravnavali večjih kršitev, prav tako ni bilo hujših nesreč na cestah, ki vodijo v Mirno Peč

"Motoristom tudi tokrat svetujemo, da vozijo strpno, prilagodijo svojo vožnjo omejitvam hitrosti in razmeram na cesti in upoštevajo navodila policistov, ki bodo v bližini prizorišča urejali promet in skrbeli za varnost," pravijo na PU Novo mesto, kjer opozarjajo voznike osebnih avtomobilov, naj bodo v dneh, ko je na cestah več motoristov, še posebej previdni.

Novomeški policisti bodo na tokratnem blagoslovu v Mirni Peči predstavili opremo za nadzor cestnega prometa, službeno motorno kolo, laserski merilnik hitrosti in svetovali obiskovalcem. Ti se bodo lahko preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom in se o varni udeležbi v prometu pogovorili s policistom motoristom - inštruktorjem. Na prireditvenem prostoru bodo udeležencem predstavili tudi mobilno policijsko postajo.

‹ nazaj

Komentarji (2)

20.4.2014OceniFeder 
Na Harleyu se bo pripeljal sam Jesus Hristus brez čelade, zato ga bo gospod policaj štrafal z palco po sveti guzici.
20.4.2014Ocenijana 
ja,pa naš grizli adams bo prišel z bmw starim,hjaaaa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava