avto moto

Tudi Gerčarju točke v Bolgariji

21.4.2014 | 09:20 | STA

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Sofija - Slovenska motokrosista Klemen Gerčar in Tim Gajser sta konec tedna uspešno nastopila na dirkah svetovnega prvenstva v bolgarskem Sevljevu. Gajser je v razredu MX2 osvojil osmo mesto in je zdaj osmi tudi v skupnem seštevku sezone, Gerčar pa je v razredu MXGP dobil pet točk in bil na koncu 20.

Gajser je nadaljeval niz dobrih predstav s prejšnjih dirk, ko je v dveh vožnjah privozil tudi do tretje stopničke. Tokrat sicer v izjemno zahtevnih razmerah, dirkače je na razmočeni in blatni progi motil še močan naliv, ni pripeljal tik do vrha, a je obdržal stik z najboljšimi. V prvi vožnji, ki jo je dobil Nizozemec Jeffrey Herlings pred Švicarjem Arnaudom Tonusom in Francozom Jordijem Tixierjem, je bil mladi slovenski dirkač šesti, v drugi, vrstni red na vrhu je bil enak kot v prvi, pa je bil osmi. Zmagovalec Herlings je tako slavil s polnim izkupičkom 50 točk.

Skupno si je tako Gajser privozil 28 novih točk za SP, dirko v Sevljevu pa končal na osmem mestu. Enaka pa je tudi njegova uvrstitev v seštevku sezone, kjer je na petih dirkah zbral 121 točk. Vodi Tonus s 198, le štiri manj ima Herlings, tretji je njegov rojak Glenn Coldenhoff (176).

V razredu MXGP je prvo vožnjo dobil Francoz Gautier Paulin pred Italijanom Antoniem Cairolijem in Belgijcem Kevinom Strijbosom. V tej vožnji je Gerčar ostal brez točk s krogom zaostanka na 21. mestu, bolje pa se je odrezal v drugi. Končal je na 16. mestu in dobil pet točk za SP, zmagal pa je Cairoli - Italijan je tudi skupni zmagovalec bolgarske dirke - pred Belgijcem Jeremyjem Van Horebeekom in Francozom Clementom Desallejem. To je Gerčarjeva doslej najboljša uvrstitev v tem tekmovanju.

Skupno je zdaj Gerčar 22. v skupnem seštevku, ima pa 15 točk. Vodi Cairoli z 222, drugi je Desalle (194), tretji pa z enakim številom točk točk Van Horebeek.

Naslednja dirka bo v nizozemskem Valkenswaardu čez 14 dni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava