avto moto

Vreme zagodlo organizatorjem speedwaya, kazen za Pavlica

21.4.2014 | 18:55

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Krško - Zaradi dežja je bila danes odpovedana prva dirka skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v speedwayu. Na stadionu Matije Gubca v Krškem se je kljub slabemu vremenu zbralo nekaj več kot 500 gledalcev in čakalo ali se bo dirka sploh začela. Vodstvo tekmovanja je odlašalo že z uradnim treningom in s tem poskušalo ohraniti stezo v čim boljši kondiciji za dirko. In vendar je nekaj minut po tretji uri zopet začelo močneje deževati in dirka je ob tem in dnevni vremenski napovedi odpovedana.

Rezervni termin za to dirko naj bi neuradno bil v zadnjem tednu avgusta ali prvem tednu septembra. Vsi gledalce, ki so prišli na dirko vodstvo AMD Krško obvešča, da bo bodo vstopnice veljale tudi za nadomestni termin. Tako bo prva dirka državnega prvenstva 10. maja v Ljubljani.

Kljub odpovedi današnje dirke, je zaradi ne prijave in ne prihoda nad dirko najboljšega hrvaškega tekmovalca Jurice Pavlica, žirija dirke sprejela sklep, da se tekmovalcu dodeli kazen v višini 200 evrov, zato ker ni prišel na dirko. Razlog naj bi bil v tem, da ima Pavlic danes obveznosti v svojem klubu v poljski profesionalni ligi, kar pa dejansko ni opravičljiv razlog. Po pravilniku FIM in nacionalnih zvez Slovenije in Hrvaške, naj bi sistemske dirke, kot so državno prvenstvo, kvalifikacije evropskega in svetovnega prvenstva imele prednost pred nastopom v ligaških tekmovanjih.

In če smo odkriti, se je žirija v Krškem odločila za blago kazen, saj je za takšno ignoriranje sistemske dirke državnega prvenstva zagrožena najvišja možna kazen 1.200 evrov. Kot je bilo slišati naj Pavlica ne bi bilo tudi v Ljubljani in prav zanimivo bo videti ali mu bodo ljubljanski organizatorji in vodstvo dirke dodelil kaj višjo kazen kot ga je doletela v Krškem.

Sezona dirk na Stadionu Matije Gubca v Krškem se bo tako začela 17.05. s polfinalno dirko Evropskega prvenstva posameznikov.

M. Pungarčič

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava