Prosenik na Bol d'Or z optimizmom

22.4.2014 | 15:00

Prosenik na Bol d'Or z optimizmom
Prosenik na Bol d'Or z optimizmom

Trebnje - Konec tedna dirkače svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu čaka prva dirka letošnjega koledarja. V Franciji na dirkališču Magny Cours bo v soboto ob  15. uri štart prestižne 78. nagrade Bol d'Or, za  katero se bo s francosko ekipo Flembbo v najmočnejšem razredu superbike potegoval tudi Trebanjec Janez Prosenik.

V sredo se za ekipe pričnejo prvi tehnični pregledi in prosti treningi, v četrtek so prve kvalifikacije in nočni treningi, v petek pa druge kvalifikacije.

Po dobrih predstavah v minuli sezoni bo kawasakija s številko 46 Janez tokrat vozil kot prvi voznik. Z njim sta v ekipi še Italijan Emiliano Belluci in Francoz Laurent Derine. Moštvo ima povsem nov motor in novo tehnično ekipo,s katero nameravajo izboljšati lansko 16. mesto v seštevku svetovnega pokala.

"Sovoznika sta boljša kot lani in tudi jaz na treningih izboljšujem svoje čase, kar je predvsem posledica dobrega zimskega treninga," je pred prvo preizkušnjo svetovnega prvenstva optimističen Prosenik.

Koledar World Endurance šteje letos pet tekem. Poleg 24 ur Magny Coursa so na sporedu še 8 ur Suzuke (26. junij), 8 ur Oschershershlebna (Nemčija, 23. avgust), 24 ur Le Mansa in 12 ur Dohe  (Katar, 14. november).

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava