kolesarstvo

Mugerli na nemški klasiki v boju z najboljšimi

22.4.2014 | 09:10 | B. B.

Matej Mugerli (Foto: I. V., arhiv DL)

Matej Mugerli (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Zmagovalec 98. dirke okoli Kölna je postal Irec Sam Bennett, na izjemno težki, 197 km dolgi dirki pa je Matej Mugerli iz Adrie Mobil zasedel solidno petnajsto mesto. Na dirki je nastopilo 193 kolesarjev iz petindvajsetih ekip, do cilja ene izmed največjih nemških dirk pa je prišla le polovica kolesarjev.

"Dirka je bila izredno težka, poleg tega je še nekaj časa deževalo. Proga je bila tehnično zahtevna, saj je bila speljana po ozkih cestah, poleg tega so morali kolesarji prevoziti tudi devet zahtevnih gorskih ciljev. Za nas je bil ključni trenutek okvara na Mugerlijevem kolesu, saj se je ravno v tem trenutku skupina razpolovila, s spremljevalnimi avtomobili pa smo bili daleč zadaj. Na pomoč mu je priskočil David Per in mu odstopil svoje kolo. Na zadnjem delu dirke je bil najaktivnejši Klemen Štimulak, ki je sodeloval kar v dveh pobegih. Nazadnje so ga ujeli šest km pred ciljem. V cilj je prišla skupina sedemdesetih kolesarjev. Zmagal je Irec Sam Bennett iz NetApp-Endura (za katero tokrat ni vozil Mirnopečan Blaž Jarc) pred Markusom Barryem in Geraldom Ciolekom. Matej Mugerli je bil 500 m pred ciljem na odličnem tretjem mestu in je imel odličen položaj za sprint. Izvlekel je zgolj 15. mesto, kar je vseeno dober rezultat,« je po dirki povedal trener Adrie Boštjan Mervar.

V beg sem se preselil cca 80 km pred ciljem. Ujeli so nas 40 do cilja in kmalu sem se spet znašel v begu. Ekipa Belkina ni nič prepustila naključju, zato so se postavili na čelo skupine in nas nekaj km pred ciljem na žalost ujeli,« je o svoji odisejade povedal najaktivnejši kolesar Adrie Klemen Štimulak.

Video

Rezultati

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava