dolenjska

Novomeški zdravstveni dom lani spet pozitivno

22.4.2014 | 11:30 | STA

Foto: Arhiv DL.si

Foto: Arhiv DL.si

Novo mesto - V Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer po večletni izgubi zadnjih šest let poslujejo pozitivno, so lani ustvarili 12 milijonov evrov prihodkov. Njihov presežek nad odhodki je znašal nekaj manj kot 730.000 evrov, kljub krizi pa so v tej zdravstveni ustanovi, ki pokriva območje osmih dolenjskih občin, lani poslovali stabilno.

Direktorica novomeškega zdravstvenega doma Milena Kramar Zupan je ocenila, da so lani gospodarili dobro, navkljub triodstotnemu znižanju cen zdravstvenih storitev pa so dosegli svoje cilje. V novomeškem zdravstvenem domu, ki zaposluje 290 ljudi, hkrati širijo sedanje programe in razvijajo nove samoplačniške storitve, je dodala.

Po besedah direktorice bodo letos končali svojo najpomembnejšo naložbo zadnjih let. Namreč do poletnih počitnic bodo zaključili dveletno energetsko sanacijo stavbe zdravstvenega doma, za katero bodo skupaj z ureditvijo okolice odšteli 2,6 milijona evrov, zanjo pa so dobili milijon evrov evropskega denarja, je navedla.

V okviru omenjene naložbe bodo uredili še toplotno pročelje in se lotili temeljite preureditve okolice s parkirišči.

V Zdravstvenem domu Novo mesto so v zadnjem letu delež samoplačniških storitev z desetine povečali na 17 odstotkov, sicer pa pokrivajo primarne zdravstvene potrebe približno 63.000 prebivalcev osmih dolenjskih občin. Prek specialističnih dejavnosti pa 135.000 občanov, je še zapisala Kramar Zupanova.

Zvočni zapisi

Milena Kramar Zupan o poslovanju Zdravstvenega doma Novo mesto

‹ nazaj

Komentarji (5)

22.4.2014OceniJan 
Kdo je dobil idejo, da po prenovi levega bloka nazaj lepijo te rumene plastične fasade?
22.4.2014Ocenimiro 
sej ne lepijo. v lepo zeleno barvo so ga prebarvali. ne vem od kod taka huda izbira barve? no sej mogoče pa ta zelena ni zadnji sloj. vsaj upam.
22.4.2014OceniJan 
Na desni del so jih prejšnji teden nazaj dajali. Tisto zeleno je bila samo izolacija.
22.4.2014Oceninn 
kaj pa manjka tej rumeni barvi?
23.4.2014Ocenianonymous 
Pri debatiranju o barvi ste zgrešili poanto članka - novomeški Zdravstveni dom ob vseh peripetijah v slovenskem zdravstvu posluje pozitivno! Bravo, čestitke vodstvu in vsem zaposlenim!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava