kronika

Vlomilce prijeli, še preden so oškodovanci prišli domov

22.4.2014 | 11:45

Merilnik alkohola v izdihanem zraku je med prazničnim vikendom nekaj rekordnih vrednosti.

Merilnik alkohola v izdihanem zraku je med prazničnim vikendom nekaj rekordnih vrednosti.

Ljubljanski policisti so v nedeljo na popoldan na avtocestnem postajališču Barje opazili voznika opel astre, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici ljubljanskega in celjskega registrskega območja. Ko je voznik vozilo ustavil, je sopotnik v bližini vozila odvrgel več predmetov. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za avtomobil, ki je bil 18. 4. ukraden v Ljubljani, odvrženi predmeti pa izvirajo iz kaznivih dejanj. Ukradeni sta bili tudi registrski tablici.

V osebnem avtomobilu so ljubljanski policisti našli in zasegli tablični računalnik, zlat nakit, več kosov električnega orodja, večje število dokumentov, tobačne izdelke, alkoholne pijače, živila in vlomilsko orodje. O ukradenih dokumentih in drugih predmetih so obvestili policiste Policijske postaje Trebnje. Ti so takoj odšli na naslov bivanja domnevnih oškodovancev in opazili, da je bilo v hišo vlomljeno. O kaznivem dejanju so obvestili oškodovance, ki jih ni bilo doma in niso vedeli, da so bili žrtev vloma. Kasneje so prepoznali ukradene predmete.

Trebanjski policisti nadaljujejo s preiskovalnimi dejanji. 29-letnega in 35-letnega osumljenca, ki sta v policijskem pridržanju, bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Sin pretepal očeta

Novomeške policiste so 21. 4. dopoldan poklicali na pomoč zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. Takoj so odšli na kraj, kjer je v stanovanjski hiši sin pretepal očeta. Zoper nasilneža so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in preprečili nadaljevanje nasilja. Poklicali so reševalce, ki so poškodovano žrtev odpeljali v bolnišnico.

Nasilnežu so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 35-letni nasilnež ob prihodu domov napadel svojega očeta, ga udarjal po glavi, vrgel na tla, ga brcal in s kolenom udarjal po glavi. Izrekli so mu prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Pretepel partnerko

Krški policisti so v noči na 20. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Krškega. Ugotovili so, da se je 47-letni nasilnež sprl s svojo partnerko in jo pretepel. Žrtvi so v bolnišnici oskrbeli poškodbe glave in roke. Policisti so nasilnežu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vpričo otroka trpinčil ženo

Zaradi nasilja v družini so policisti Policijske postaje Novo mesto posredovali tudi 19. 4. popoldan. 41-letni nasilnež je ob prisotnosti otroka izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Udaril jo je v glavo in ji grozil. Žrtvi je z otrokom uspelo pobegniti in na pomoč poklicati policiste. Ti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

S strehe objekta v okolici Dolenjskih Toplic je nekdo ukradel okoli 50 metrov bakrenih žlebov, odtočnih cevi in obrob in povzročil za 2000 evrov škode.

V Novem mestu je v noči na 20. 4. nekdo vlomil v lesen objekt in ukradel visokotlačni čistilec. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

21. 4. zvečer je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz prtljažnega prostora ukradel prenosni računalnik, tiskalnik, dokumente in denar. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 5000 evrov.

Pijan s ceste

V noči na 19. 4. se je zgodila prometna nesreča pri Brestanici. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad avtomobilom, trčil v betonski zid in se z vozilom prevrnil. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval.

Pijan v varovalno ograjo

20. 4., nekaj pred 7. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, v bližini izvoza za Novo mesto. Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. policisti bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prehitro v ovinek

21. 4., ob 17. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Gorenji Težki Vodi. Ugotovili so, da je 38-letna voznica kombiniranega vozila v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se s kombiniranim vozilom prevrnila. V nesreči so se lažje poškodovali trije otroci, potniki v kombiniranem vozilu.

Traktorist pijan kot čep

19. 4. dopoldan so šentjernejski policisti med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja ustavljali voznika kmetijskega traktorja. Ta sprva njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bilo odvzeto zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,20 miligramov alkohola. Kmetijski traktor so mu začasno zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Policistom bežala peš

Krški policisti so 20. 4., okoli 23. ure, v krožnem križišču v Krškem, opazili voznika opel astre, ki je izsilil prednost drugemu vozniku in ga ogrožal. Zapeljala sta za kršiteljem, ki je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo in ga ustavljala z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Voznik je vozilo ustavil in s sopotnikom peš zbežal. Policisti so sopotnika izsledili, prijeli in zaradi upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva. Zasegli so mu prepovedano konopljo in sedem prepovedanih petard. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil prav tako mladoletni kršitelj , ki nima vozniškega dovoljenja. Poiskali so ga na domu in ob prisotnosti staršev pospremili na policijsko postajo. Osebni avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče. Tudi o kršitvah mladoletnega sopotnika so seznanili njegove starše in napisali obdolžilni predlog.

Pijan motorist

Policisti Policijske postaje Šentjernej so 21. 4. popoldan v Šentjerneju ustavili voznika motornega kolesa znamke Yamaha Burgman 650 in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 25-letni motorist, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Motorno kolo so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ni potreboval pasu

21. 4., nekaj pred 20. uro, so policisti med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,39 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil Volkswagen golf. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Razgrajal v lokalu

18. 4., nekaj po 22. uri, so bili črnomaljski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. 26-letnemu kršitelju, ki je bil pod vplivom alkohola, je osebje lokala zavrnilo postrežbo alkoholne pijače. Kršitelj jih je pričel žaliti in razmetavati stole. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava