kronika

Izliv pogonskega goriva

22.4.2014 | 18:15 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ob 8.38 je na parkirišču na Golievem trgu v Trebnjem prišlo do izlitja pogonskega goriva. Gasilci PGD Trebnje so iz meteornega jaška izčrpali okoli pet litrov goriva, posuli z vpojnim sredstvom madež na parkirišču in cestišču v dolžini sto metrov ter onesnažene površine očistili.

Potres čutili po vsej Sloveniji

Ob 10.58 so po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močan potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 50 km jugozahodno od Ljubljane, v bližini Pivke. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 4,4.Po preliminarnih podatkih intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije.

S helikopterjem v Ljubljano

Ob 15.42 je helikopter Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel v Metliko in prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni Klinični center Ljubljana.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava