dolenjska

Za ravnatelja se potegujejo štirje

22.4.2014 | 19:45 | L. Markelj

Šentjernejski osnovnošolci bodo 1. septembra dobili novega ravnatelja ali ravnateljico. Na sliki šolski pevski zbor na enem od svojih nastopov. (Foto: L. M.)

Šentjernejski osnovnošolci bodo 1. septembra dobili novega ravnatelja ali ravnateljico. Na sliki šolski pevski zbor na enem od svojih nastopov. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Po lanskih zapletih in neuspešnem postopku izbire nove ravnateljice OŠ Šentjernej zdaj poteka nov izbor vodstva šole. Na javni razpis za novega ravnatelja so se javili štirje kandidati.

Predsednica Sveta zavoda OŠ Šentjernej Slavica Jordan o imenih noče govoriti, slišati pa je, da sta med njimi sedanja vršilka dolžnosti Renata Zupanc Grom ter prejšnja ravnateljica Viktorija Rangus, na razpis pa sta se javila še dva zunanja kandidata.

Kot pravi Jordanova, so vse vloge popolne, prispele so v zakonitem roku. Postopek je trenutno v fazi pridobivanja mnenj učiteljskega zbora, sveta staršev in lokalne skupnosti, ki za glasovanje članov Sveta zavoda niso obvezujoča, lahko se odloča tudi brez njih.

Svet staršev in učiteljski zbor že odločal, jutri še občinski svet

Kandidati so se že predstavljali na Svetu staršev, ki je pozitivno mnenje podal sedanji vršilki dolžnosti Zupanc Gromovi in kandidatki od drugje. Vršilka dolžnosti je za nekaj glasov več od prejšnje ravnateljice dobila tudi na glasovanju učiteljskega zbora. Seveda vse zanima, kako se bo jutri na seji odločil še občinski svet v imenu ustanovitelja šole, ki se mu bodo predstavili vsi štirje kandidati.

Tudi Svet zavoda šole bo na naslednjo sejo pred glasovanjem povabil vse štiri kandidate, nato bodo člani izbrali novega ravnatelja. Obrazložen predlog o imenovanju bodo poslali šolskemu ministru, ki ima za podajo mnenja čas trideset dni, sicer se Svet zavoda lahko odloči brez njega.

Postopek imenovanja naj bi bil okvirno končan do srede junija, pogodbo o zaposlitvi za petletno obdobje pa bodo z novim ravnateljem sklenili s 1. septembrom. »Kot predsednica sveta zavoda se skupaj z vsemi člani trudimo izpeljati vse zakonske postopke imenovanja ravnatelja za OŠ Šentjernej formalno korektno, predvsem v dobro učencev, naše šole kot vzgojno izobraževalne organizacije in kraja,« pravi Jordanova.

‹ nazaj

Komentarji (10)

23.4.2014Ocenixy 
svet bo glasoval za Viko in se požvižgal na vsa ostala mnenja. Shit!! Je pač sestavljen tako - Viki v prid. Politično odločanje, kot v starih partijskih časih. Vse vnaprej dogovorjeno. Je pa Zupanc Gromova super ravnateljica, takšne si v Šentjerneju lahko samo želimo. Zato tudi vsa pozitivna mnenja njej.
23.4.2014Ocenirockpartizan 
@xy! Ne vem, kaj imajo stari partijski časi s tem? Tvoja primerjava je povsem neumestna, nelogična in politično indoktrinirana. Viktorija bo (če bo) izvoljena po pravilih, ki jih je postavila slovenska demokratična oblast in ne komunistična partija v ex Jugoslaviji! Torej, če šinfaš sistem izbora, potem se fokusiraj nekam drugam. Sicer pa smo imeli v "gnilem" socializmu na čelu OŠ Šentjernej vedno častne, avtoritativne in spoštovanja vredne ljudi. Spominimo se Gabriča, Pluta, Močivnika... Pod njihovo roko je vladal red, delo in disciplina! Zdaj se pa zamisli!
23.4.2014Ocenixy 
stari partijski časi v prenesenem pomenu; včasih partija, danes kdo drug. Bomo debatirali po izvolitvi, očitno bo Vika; politika, politika, politika, politika -.... in ne kvaliteta ter želje staršev in učiteljev. Tako, zadovoljen?
23.4.2014Oceniney 
@rockpartizan stari partijski časi si še danes le v drugačni obleki, še vedno so ljudje iz tistih časov na vodilnih mestih in še vedno gledajo kdo je, čigav je kako se piše. Če bi se gledalo po znanju in sposobnostih, se lansko leto ne bi dogajala krivica Tadeji Strmole!Ker ni zmagala Viktorija kljub temu, da je bila prisotna na vseh volitvah ko se je konstituiral prejšnji svet in prejšnji svet je zakonit za vse druge sklepe v treh leti , le za imenovanje Tadeje sklep ne priznavajo , zato je absurd ,da se zadeve pometejo pod preprogo kljub temu, da bi tudi Tadeja bila zelo sposobna Ravnateljica, če bi le imela možnost to izkazati. Ne možnost ji je bila krivično in neenakopravno odvzeta! Zamislite se kakšni so vodilni ljudje. Samo ta je od tega , ta se tako piše, nihče pa ne gleda na znanje, ker če bi bi tudi država danes bila na boljšem!
23.4.2014Ocenixy 
tudi to o Tadeji se zelo, zelo strinjam. Škoda, da se to ni rešilo že lani. Kaj res nihče ne more stopiti na prste Viki?
23.4.2014Ocenirockpartizan 
@xy in ney! Mantra, ki jo nenehno gulite, mi gre že pošteno na živce! Pa povejte, kdo so ti ljudje iz tistih starih časov, ki so v Šentjerneju na vodilnih mestih in še vedno gledajo kdo je, čigav je in kako se piše. Nikjer nisem trdil, da je Vika najboljši izbor, vendar morate razumeti, da je demokracija vladavine večine. Če bo večna odločila, da bo Vika ravnateljica, potem bo Vika ravnateljica, in ne vem, kaj ima to veze z ljudmi iz "tistih" časov? Ljudje iz "tistih" časov niso postavili pravil za izbor ravnatelja na OŠ! Da bo ironija še večja, se vprašajte, katera stranka bi podprla Viko, v primeru, da bi sprejela kanditaturo za županjo Občine Šentjernej! Šušlja se ,da to ne bi bila stranka s komunistično preteklostjo (ali pač - tudi JJ je nekoč imel rdečo knjižico), ampak ravno obratno! Verjetno so tudi za to krivi strici iz ozdaja in stare partijske nomenklature. Verjetno tudi za največji dolg, ki je bil prenešen na slabo banko (Zvon1).
23.4.2014OceniDani Filth 
Če bo zvoljena Vika, bom moral it nekam na blato!...
23.4.2014Oceniputign 
@Dani Fith!! Ne pozabi potegnit vode za sabo!
23.4.2014OceniJos 
res pravijo, da bo Vika kandidirala za županjo. Če je tako, kaj se potem poteguje še za ravnatelja??? Kakšen je tu smisel?
23.4.2014Ocenibull 
kandidirat za županjo, potegovat se za ravnateljico:( hja dobra plača.) TO JE POGOLTNOST.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava