Zame – zate – za nas

23.4.2014 | 11:25

Zame – zate – za nas

Brestanica - V brestaniški osnovni šoli Adama Bohoriča se je 17. aprila odvijala dobrodelna prireditev šolskega sklada Zame – zate – za nas, ki so jo pripravili člani šolskega sklada, učenci z mentorji in gosti prireditve.

Svežina pomladnega dne je spodbudila nenavadno razgibanost popoldneva v brestaniški osnovni šoli. In nestrpno smo pričakovali dogajanje na odrskih deskah, kjer so se domačim šolarjem pridružili izvrstni nastopajoči gostje: Bernarda Žarn, Rajhenburški oktet s Stanko Macur, Nuša Derenda, D'Palinka in Fantje izpod Lisce.

Govorica pesmi, plesa in besede je popestrila vsakdanje šolsko delo. Naše medsebojno sodelovanje je vzgoja, je ozaveščanje, ki iz otroštva preraste v odraslost, ključ, ki vedno znova odpira vrata med šolo, starši in bližnjo ter daljno okolico. Majhne otroške dlani se oklepajo odraslih in spletajo vezi med ljudmi, ki so pripravljeni vzeti in dati, nagraditi in nadgraditi ustvarjalnost, kreativnost in napredek. Na polju umetniške ustvarjalnosti mladi iščejo svoje idole, prebujajo umetniško dušo v sebi, zorijo in dozorevajo v bogastvu idej in navdušenja.

Že šesto leto zapored je v naši šoli uspela dobrodelna prireditev šolskega sklada. Zbrana sredstva bodo tudi letos prispevek k obogatitvi programa in pomoč socialno ogroženim družinam.

Hvala za dano možnost in priložnost. Vsak prispevek je kamenček v mozaiku želenega in iskanega cilja. Pogum, iskriva igrivost, jasni cilji in pravi ljudje nas vodite v boljši jutri. Uspešno druženje ste poleg članov šolskega sklada, nastopajočih gostov, sponzorjev, učencev in mentorjev omogočili vsi ljudje dobre volje, polni neizčrpne želje po napredku, ustvarjalnosti in pripravljenosti, da drug drugemu ogenj dajemo.

Tako gradimo in dograjujemo naš svet napredka in zaupanja ter verjamemo v jutrišnji dan.

Vera Kustec

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava