dolenjska

O vodovodu in odpadkih

24.4.2014 | 09:10 | B. B.

O vodovodu in odpadkih
O vodovodu in odpadkih
O vodovodu in odpadkih

Šentrupert - Občinski svet Šentruperta je na včerajšnji seji med drugim sprejel odlok o izvajanju javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo in potrdil elaborat o oblikovanju cen za ravnanje z odpadki.

Kot so sporočili z občine, odlok o izvajanju javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo ureja vodooskrbo na območjih tistih vodovodnih sistemov, za katere mora skrbeti občina – gre za naselja, kjer je več kot 50 uporabnikov oziroma je povprečna dnevna poraba pitne vode deset kubičnih metrov.

Odlok določa, da je upravljavec vodovodnih sistemov Mokronog, Mali Cirnik, Zaloka, Šentrupert in Hom javno podjetje Komunala Trebnje, za sistem Zabukovje skrbi Dana Mirna, sistema Hrastno in Gorenje Jesenice pa upravljajo občani sami.

"Seveda je občina dolžna zagotavljati oskrbo s pitno vodo na celotnem območju občine, kjer so za to izpolnjeni pogoji. In tako tudi na območju naselij Gorenje Jesenice in Hrastno, vendar so se na tem območju občani odločili, da bodo svojo oskrbo s pitno vodo zagotavljali iz zasebnega vodovoda, hkrati s tem podali pisno izjavo in uredili vse pogoje kot upravljavci tega zasebnega vodovoda,“ pojasnjuje direktorica občinske uprave Mateja Jazbec.

Občinski svet je včeraj med drugim sprejel elaborat o oblikovanju cene storitev javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. Na podlagi elaborata bo vzpostavljen nov koncept oblikovanja cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki. Cena bo tako odvisna od velikosti posod in števila odvozov, pri čemer so za gospodinjstva določene posode velikosti 80 oziroma 120 litrov.

Nov koncept oblikovanja cene bo stopil v veljavo, ko bodo elaborate potrdili vsi občinski sveti občin ustanoviteljic javnega podjetja Komunala Trebnje, so še sporočili z občine.

Zvočni zapisi

Mateja Jazbec o vodovodnem sistemu Hrastno in Gorenje Jesenice

‹ nazaj

Komentarji (3)

24.4.2014Ocenipoldi 
tole o cenah glede velikosti posode je pa spet ene mal trapasta!!! Bolj pomembno je koliko je notri in kakšne smeti so (ločevanje) ne pa kolk je velika posoda. Kdor je tole spesnil je pa car :)... Cena bi tako ali tako morala se obračunavat po kg, ne pa na velikost posod. To bi bilo pravično ne pa tole, dragi svetniki in komunalci! Dajte rajši malo logiko (ZKP) uporabit.
24.4.2014Ocenijoca 
ja če imaš pa vinograd in malo zidanico in sploh ne odlagaš smeti v zabojnike, ker jih na poti kjer se pelješ domov ni jih seveda pelješ kjer živiš pa moraš ravno tako plačati
24.4.2014Ocenijoca 
še to, da ne bo pomote ne govorim o občini, katera je v prispevku

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava