Pozitivno mnenje dobila Zupanc Gromova

24.4.2014 | 10:10

Bližnje srečanje Alberta Pavliča in Franca Hudoklina na sinočnji seji.

Bližnje srečanje Alberta Pavliča in Franca Hudoklina na sinočnji seji.

Šentjernej - Včerajšnja seja občinskega sveta je bila nekaj posebnega – ne le, da je bila pestra in živahna, polna prekinitev z odmori, ki so ali niso bili potrebni, ampak je tudi trajala pozno v noč oz. v naslednji dan, skoraj do pol 2. ure.

Odhod Luke Luzarja s seje.

Odhod Luke Luzarja s seje.

Luka Luzar izključen, opozicija protestno odšla

Zaradi proceduralnih zadev se je zapletalo že pri zapisniku, pobudah in predlogih, najpogosteje je šlo za besedni spopad med opozicijskim svetnikom Albertom Pavličem in županom Francem Hudoklinom.

Župan, ki je večkrat dejal svetnikom, da se »obnašajo slabše kot na pašniku«, je delil opomine in po dveh urah seje na hitro zahteval izključitev svetnika Luke Luzarja, »ker delate nered na seji«.

Ta je zatrjeval, da je le klepetal s sosedom, kar so počeli tudi drugi njegovi kolegi, a ni pomagalo. Luki Luzarju so solidarnostno in iz protesta županu zaradi takega izključevanja svetnikov s seje odšli še ostali prisotni opozicijski svetniki (Aleš Medle, Dare Homan, Janez Selak, Radko Luzar). Z dvema opominoma je do konca seje vztrajal le Albert Pavlič, kot je dejal, da bo vsaj kdo kaj vprašal in da seje ne bo prehitro konec…

Viktorija Rangus.

Viktorija Rangus.

Predstavili so se vsi štirje kandidati

Najbolj vroča točka dnevnega reda je bila predstavitev oz. podaja mnenj o kandidatih za ravnatelja oz. ravnateljico OŠ Šentjernej. Po abecednem redu so se v desetih minutah lahko predstavili vsi štirje: Petra Ateeya Fabiani z Vrhnike, Damir Markovič iz Črnuč, domačinka in nekdanja ravnateljica Viktorija Rangus ter vršilka dolžnosti na šoli mag. Renata Zupanc Grom iz Novega mesta.

Svetniki – na seji je bila torej prisotna le 10-članska koalicija in Pavlič – so na javnem glasovanju odločili, da pozitivno mnenje ustanovitelja prejme mag. Renata Zupanc Grom. Zanjo je glasovalo osem svetnikov, dva sta bila proti. Vsi ostali kandidati so dobili negativno mnenje, tudi domačinka Viktorija Rangus, za katero so glasovali trije, osem pa jih je bilo proti.

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Opozicijski svetnik Albert Pavlič je takšen izid glasovanja napovedal že prej, ker da je vse dogovorjeno. Zavzemal se je tudi za javno glasovanje, kar so svetniki na nato tudi potrdili.

Ob predstavitvah kandidatov je zelo pohvalil Rangusovo in njeno dosedanje delo in prispevek k uspehom in razvoju osnovne šole, ter večkrat povedal, da bo kot lokalpatriot podprl njo. »Občina ima sama dovolj sposobnih kadrov za pomembna mesta,« je menil.

Glede na očitke Zupanc Gromovi, da v učiteljskem zboru nima dvetretjinske večine, je ta odgovorila, da je nobena kandidatka oz. kandidat nima, sicer pa so zgovorne številke - po sedmih mesecih vodenja šole je v kolektivu prejela 30 glasov, Rangusova pa je bila za desetletno ravnateljevanje nagrajena z 28 glasovi.

»Slednji niso glasovali proti meni, ampak za to, kar poznajo,« je menila in poudarila, da sama čuti, da so jo lepo sprejeli na šoli, in da pri njej ni bil nihče iz kakršnihkoli razlogov privilegiran, saj ne dela razlik, kdo je na kateri strani.

Za dobre medsebojne odnose se bo trudila še naprej, če bo izvoljena za ravnateljico šole. V tem primeru bi se iz Novega mesta tudi preselila v Šentjernej, je povedala Zupanc Gromova, ki je pozitivno mnenje prejela tudi na Svetu staršev.

Svet zavoda odločal danes

Končno besedo bo imel Svet zavoda OŠ Šentjernej, ki bo o novem ravnatelju, oz. verjetno ravnateljici, odločal danes popoldne. Mnenja vseh treh organov – sveta staršev, učiteljskega zbora in ustanovitelja – so, kot pravijo tudi na šolskem ministrstvu, pri odločanju neobvezujoča in nezavezujoča.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (15)

24.4.2014Ocenijos 
mi je všeč - čeprav svet danes???
24.4.2014OceniJože 
Dober Župan,ima pa živce vasaka čast mu.
24.4.2014Ocenimedo 
joj joj kaj se dogaja kaj dela Albert Pavlič
24.4.2014Oceninande 
kokšnjak
24.4.2014Ocenikikiriki 
In to je regiski precednik SDS.kam smo prišli,ni čuden da gre vse v maloro.
24.4.2014Oceniizgon 
Ja, Jože, res dober in demokratičen župan! Opozicije sploh ne potrebuje. Še dobro, da se Pavlič ni dal izgnati.
24.4.2014OceniJože 
Nič čudnega če morte zapustiti sejo,kako se pa obnašate skrajno neprimerno.
24.4.2014OceniTerminator 
Jože, upam, da za svoje komentarje nisi plačan iz občinskega proračuna!
24.4.2014Ocenitadejko 
Škoda, ker ni zopet kandidirala Tadeja. Jaz sem navijal za njo. Zdaj, ko ni ponovno kandidirala, se pridružujem zavzemanju Alberta, ki zagovarja, da bi morali funkcije v naši občini, kakor tudi šoli, zavzemati domačini in ne uvoženi prišleki. Albert, vsaka čast za tvojo pokončno držo in načelnost! Nisem pristaš tvoje stranke, vendar Ti kot človeku, ki je kredibilen in stoji za svojimi besedami, dajem vso podporo!
24.4.2014OceniJože 
Ne Terminator nisem plačan, se mi pa zdi da bi lahko ti bil eden od tistih prisklednikov ki so plačani iz občinskega proračuna.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava