kronika

Cenene obliže prodajala za suho zlato

24.4.2014 | 11:25

Cenene obliže prodajala za suho zlato

Na dom starejše občanke na območju policijske postaje Trebnje je včeraj dopoldan prišla neznana ženska in ji v prodajo ponujala temperaturno občutljive obliže. Oškodovanka je za dva paketa ženski izročila 100 evrov. Kasneje je ugotovila, da je na zavoju prekrita dejanska cena, ki znaša en evro za paket.

Policisti svetujejo, naj bodo ljudje previdni pri nakupih izdelkov sumljivega porekla, kvalitete ali cene. V stanovanje ali hišo naj ne vabijo oseb, ki jih ne poznajo in niso prepričani o namenu njihovega obiska. Prodajalci, ki ponujajo izdelke na domovih, morajo imeti registrirano dejavnost in občani naj od njih zahtevajo, da se jim predstavijo. V primeru, da v stanovanje ali hišo vstopi več oseb, naj bodo pozorni, kje se osebe gibljejo, saj se pogosto zgodi, da eden izmed njih zamoti oškodovanca, drugi pa pregledajo prostore in odtujijo vrednejše predmete – največkrat denar ali nakit. V primeru, da prodajalci postanejo vsiljivi ali nasilni ali na zahtevo občanov ne zapustijo njihovih domov, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča podjetja v okolici Šentjerneja so neznanci med 19. 4. in 22. 4. ukradli dva akumulatorja in kardanski priključek.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je med 22. 4. in 23. 4. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil okoli 100 litrov goriva.

Včeraj popoldan je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil. Ukradel ni ničesar, z vlomov pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Včeraj okoli 15.30 je v križišču v Soteski 67-letna voznica izsilila prednost vozniku tovornega vozila. V trčenju se je lažje poškodovala povzročiteljica in potnica v njenem vozilu. Reševalci so ju odpeljali v bolnišnico.

Zasegli AX in clia

Črnomaljski policisti so ob 19. uri med kontrolo prometa v Semiču ustavili 21-letnega voznika citroena AX. Ugotovili so, da 21-letni kršitelj vozi neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Novomeški policisti so okoli 20. ure v Novem mestu 32-letnemu kršitelju zasegli renault clia. Kršitelj je vozil avtomobil v času, ko se mu izvršuje ukrep odvzema vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na treznjenje

Brežiški policisti so nekaj po polnoči med kontrolo prometa v Brežicah ustavili 22- letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava