Eko dan na osnovni šoli Dobova

24.4.2014 | 13:45

Eko dan na osnovni šoli Dobova
Eko dan na osnovni šoli Dobova

Dobova - Ob 22. aprilu - svetovnem dnevu Zemlje so učenci 2. in 3. triade OŠ Dobova v sredo, 23. Aprila, pripravili eko dan v obliki delavnic.

V devetih delovnih skupinah je preko 110 učencev tematsko ustvarjalo na ekološko tematiko s poudarkom na vodne vire in izdelali: maketo voda v šolskem okolišu, modele ptic iz odpadnega papirja, makete mlinov na vodo in modele čistilnih naprav; didaktične igre o varovanju voda, predstavili mikro živa bitja v vodi, izvedli anketo o ekološki osveščenosti med učenci ter razstavo strokovnih, mladinskih in otroških knjig o vodah, rekah, potokih in morjih.

Za uspešno izvedene delavnice gre vsa pohvala predvsem ustvarjalnim osnovnošolcem in tudi zahvala njihovim mentorjem, ki so jih uspešno vodili in usmerjali: Krešimirju Jovanoviču, Metki Kajtna, Mateji Rožman, Jasmini Ilc, Silvi Zupančič, Anici Šepec, Erni D. Lorber, Nataši Frigelj, Dušanu Krivcu in Doroteji Lipej. Po opravljenih delavnicah so pripravili tudi istoimenske predstavitve, ki so bile na ogled tako sošolcem, kot staršem in ostalim obiskovalcem šole.

Eko dan 2014 na je zaključila Dramska skupina OŠ Dobova pod vodstvom Metke Kajtna z uprizoritvijo igre na temo varovanje voda.

Tekst in foto: ZoRko

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava