obvestila

Lutz Hübner: Boksarsko srce (Lutkovno gledališče Ljubljana) - tudi ob 12.15 uri, KC Janeza Trdine Novo mesto

25.4.2014 | 10:15

Novo mesto - ZAKLJUČENO ZA ŠOLE IN IZVEN

Režija: Samo M. Strelec

Igrata: Iztok Valič, Domen Valič

od srede, 23. 4., do petka, 25. 4., ob 10.15 in 12.15 • ZAKLJUČENO ZA ŠOLE IN IZVEN • 7 € / 8 €

Foto: Ivan Merljak

Predstava traja 75 minut in nima odmora.

POKLON POMENU SOBIVANJA MED MLADIMI IN STARIMI TER OBOJESTRANSKEGA UČENJA.

Lutz Hübner je danes zagotovo eno izmed najbolj uveljavljenih imen nemške mladinske in otroške dramatike. Igra Boksarsko srce je njegovo zgodnejše delo. Po svetu je doživela veliko uprizoritev, dobila več priznanj, odličnih kritik in nagrad ter počasi prehaja v okvir klasičnih nemških del za mlade, saj je glede na svojo vsebino in izpovednost vedno aktualna, kot je tudi aktualna borba proti nasilju in agresivnosti, ki jo v sebi čutijo in nosijo številni mladi.

Vse to pa Hübnerjeva igra razkriva skozi odnos med mladim fantom, polnim jeze in agresivnosti, ter starejšim boksarjem, ki je to jezo in nasilje že preživel. Razkriva, kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse te agresivnosti, ki jo nosi v sebi.

Danes se v naši družbi vedno več govori o nasilju med mladimi. Naj bo to nasilje v šoli, družini ali na cesti – nasilje je kot negativni pojav sestavni del tudi naše družbe, ali mi to hočemo ali ne. In ena izmed rešitev proti temu negativnemu čustvu je, da se o njem govori naglas, tako kot govorita v Hübnerjevi igri boksar in jezni mladenič.

‹ nazaj