dolenjska

Svetniki prisluhnili vaščanom Podhoste

25.4.2014 | 09:00 | M. Ž.

Na sejo so prišli tudi vaščani Podhoste.

Na sejo so prišli tudi vaščani Podhoste.

Župan Jože Muhič.

Župan Jože Muhič.

Svetniki prisluhnili vaščanom Podhoste

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki so na včerajšnji seji pod drobnogled vzeli zaključni račun proračuna za lansko leto – na prihodkovni strani so pod streho uspeli spraviti 80 odstotkov načrtovanega, na odhodkovni pa malo manj kot 70 odstotkov. Razlika med načrtovanim in uresničenim gre predvsem na račun odmika projekta suhokranjski vodovod, pa tudi dveh ali treh manjših naložb, med katerimi sta obe cesti na Cvibljah, katerih gradnja se je zamaknila v letošnje leto.

Župan Jože Muhič ocenjuje, da so bili lansko leto gospodarni, »saj smo na vseh področjih porabili manj kot je predvideval septembrski rebalans proračuna. Številke pa zelo pokvari suhokranjski vodovod - dobili smo namreč približno milijon evrov manj in na drugi strani za ta znesek tudi manj porabili.«

Svetniki so med drugim sprejeli pobudo vaščanov Podhoste, ki so se tudi udeležili seje, za spremembo in dopolnitev odloka za odmero komunalnega prispevka, o kateri bodo odločali na naslednji seji občinskega sveta in bo dobršnemu delu vaščanov prinesla sprejemljiv komunalni prispevek za priključitev na fekalno kanalizacijo. Seznanili so še še z dodatnimi deli pri gradnji kanalizacije na Selih, ki bodo po ocenah stala nekaj manj kot 46 tisoč evrov.

Potrdili so še letna poročila za minulo leto novomeške Komunale in domače osnovne šole ter letno poročilo za lani in letošnji načrt dela novomeškega Zdravstvenega doma.

‹ nazaj

Galerija (12)

seja02
seja03
seja04
seja05
seja06
seja07
seja08
seja10
seja11
seja12
seja13
seja15

Komentarji (1)

25.4.2014OceniMatjaž 
Poleg ostalih občin je tudi v topliški prevladal razum in spoznanje, da občani nimajo denarja, da bi plačevali drag komunalni prispevek. Samo v naši občini Žužemberk župan in njegova koalicija trmasto vztrajata in nočeta prisluhniti pobudam občanov in volivcev za njegovo znižanje. Imamo pač smolo, da živimo v taki občini. Žal.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava