dolenjska

Šentjernej še brez ravnateljice

25.4.2014 | 09:25 | L. Markelj

Mag. Retana Zupanc Grom je na glasovanju dobila največ, pet glasov, a enega premalo za izvolitev. (Foto: L. M.)

Mag. Retana Zupanc Grom je na glasovanju dobila največ, pet glasov, a enega premalo za izvolitev. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Kljub pričakovanju mnogih sinoči na seji Sveta zavoda OŠ Šentjernej niso izbrali novega vodstva. Nihče od štirih kandidatov ni dobil večine glasov.

Kot uradno sporoča predsednica Sveta šole Slavica Jordan, »skladno s sklepom Sveta zavoda OŠ Šentjernej sporočamo, da v postopku izbire ravnatelja OŠ Šentjernej, nihče od prijavljenih kandidatov ni dobil potrebne večine, zato ni prišlo do imenovanja ravnatelja zavoda. Postopek se v tej fazi zaključi. V tem primeru je potrebno razpis v celoti ponoviti.«

Od enajstih članov sveta zavoda je bilo prisotnih devet, na tajnem glasovanju pa je pet glasov je prejela kandidatka mag. Renata Zupanc Grom, sedanja v. d. ravnateljice šole, ki je edina od štirih kandidatov za ravnatelja dobila pozitivna mnenja pri vseh treh organih: pri svetu staršev, učiteljskem zboru in ustanovitelju, torej Občinskem svetu Občine Šentjernej. En glas je prejela kandidatka Petra Atteya Fabiani, trije glasovi pa so bili neveljavni.

Viktorija Rangus je pred glasovanjem odstopila od kandidature. (Foto: L. M.)

Viktorija Rangus je pred glasovanjem odstopila od kandidature. (Foto: L. M.)

Viktorija Rangus pred glasovanjem odstopila

Neuradno je slišati, naj bi na seji Sveta zavoda šole po predstavitvi kandidatov Viktorija Rangus (prejšnja ravnateljica šole) odstopila od kandidature, in sicer iz moralnih načel, ker nima podpore v učiteljskem zboru.

Spomnimo, da je kandidirala že lani, a neuspešno, saj je protikandidatka, kolegica iz šole Tadeja Strmole, na glasovanju Sveta zavoda dobila glas več. Potem so se stvari zapletle, v postopku izbire je bilo ugotovljenih nekaj nepravilnosti, razmere v šoli niso bile dobre in šolski minister je za vršilko dolžnosti določil mag. Renato Zupanc Grom.

Ponovni razpis za mesto ravnatelja OŠ Šentjernej bo maja.

‹ nazaj

Komentarji (15)

25.4.2014Ocenijos 
to je pa že zaj.... Boste zamenjali svet ali ne????
25.4.2014Ocenibull 
Saj svet se je že konec lanskega leta zamenjal.
25.4.2014Ocenihallo? 
kaj se to dogaja v Šentjerneju? To je neverjetno.
25.4.2014Ocenisory 
Vika, prav si se odločila! Pusti to godljo, kandidiraj raje za županjo Šentjerneja!
26.4.2014Ocenii don*t care 
Brez veze ta glasovanja,če se neznajo sami organizirat pa naj odloca občinski svet
27.4.2014Ocenikarlo 
sory-vemo kdo je godljo naredil ! In zdaj predlagaš, da naj kandidira za županjo?? Ma lepo te prosim...
28.4.2014Ocenisory 
@Karlo, Vika je vodila OŠ čisto OK, godljo na izboru za ravnatelja pa ni zakuhala sama, ker je bilo vpletenih več akterjev. Za ravs morata biti vsaj dva (dve). Ne vidim pa razloga, zakaj Vika ne bi smela kandidirati za županjo? A mora biti tudi na tej funkciji nekdo, ki dejansko živi v Novem mestu, da o ostalih funkcionarjih v občinski upravi in JP EDŠ-ju sploh ne govorim! Da je prišlo do štale pri izboru ravnateljice so delno krivi tudi tisti, ki v imenu poštenosti gojijo svoje lastne in družinske ambicije po visokih funkcijah v naši občini. Prav bi bilo, da smo lokal-patrioti in podpremo svoje - domače ljudi!
8.6.2014Oceniopazovalec 2 
Učiteljski zbor je ponovno izglasoval gospo Zupanc Grom. Me zanima, če bo Vika ponovno odstopila zaradi moralnih načel????? Učitelji bi se morali vprašati kaj je narobe z njihovimi predstavniki v svetu zavoda, ker ne znajo glasovati oz ne zastopajo učitelev, ampak izključno gledajo na svoje riti. Da jih ni sram. Z Viko na čelu. Zelo lep zgled našim otrokom.
8.6.2014OceniBrbuč 
Domače ljudi, ki se kao vozijo iz Ljubljane???
9.6.2014Ocenibull 
@sory dokler boš delal razliko med domačimi ali so za tebe vsi ostali tujci ali je Slovenija samo na v Šentjerneju... domačini so vsi Slovenci, ker potem bi lahko tudi Ljubljančani rekli Pavliču, ti pa nisi domačin bomo mi na železnici dali tvojo službo domačinu iz Ljubljane.....Pa tudi, če bi Viktorija takooo ok vodila OŠ šentjernej bi imela vso podboro vseh ne pa da je polovica šolskih proti njej, da ne govorim koliko je šele staršev, ki imajo z njo slabe izkušnje iz preteklosti. Če bi imela kaj morale, bi bila zadovoljna kot učiteljica med otroci, ki se tako rada zgovarja kako je rada med otroci.....Ravnatelj se mora spoznati na zakonitosti, pravila imeti profesionalen in inteligenten odnos in znati povedati učitelju in staršu, da določene stvari tako ne grejo, ker so zakoni taki in..... ne pa da obljublja vsem vse potem je pa štala tu...lp.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava