Zastopnica pacientovih pravic je Reboljeva

25.4.2014 | 09:35

Dosedanji varuh pacientovih pravic Robert Sotler predaja ključe in zajetno omaro dokumentacije o minulih obravnavah novi varuhinji Zlati Rebolj.

Dosedanji varuh pacientovih pravic Robert Sotler predaja ključe in zajetno omaro dokumentacije o minulih obravnavah novi varuhinji Zlati Rebolj.

Novo mesto - Delo dolenjskega zastopnika pacientovih pravic je sredi aprila prevzela upokojena višja medicinska sestra Zlata Rebol, ki je na tem mestu nasledila Roberta Sotlerja. Reboljeva je bila pred upokojitvijo pomočnica direktorice za zdravstveno nego v novomeški bolnišnici.

»Želim, da bi lahko pomagala in da bi se tudi z mojo pomočjo v zdravstvu kaj spremenilo. Prepogosto se pacienti pritožujejo nad neprimernim odnosom zdravstvenega osebja. Če bi zdravstveni delavci razumeli, da se je s pacientom treba pogovarjati in z njim ustrezno komunicirati ves čas zdravljenja, potem bi bilo pritožb veliko manj,« je Reboljeva poudarila ob nastopu te neprofesionalne funkcije. Glede na 40-letne izkušnje v zdravstvu meni, da je naloga zastopnike opozoriti paciente tudi na dolžnosti, tako do sebe kot do izvajalcev storitev.

Nova varuhinja pacientovih pravic uraduje v dosedanjih prostorih, to je v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano na ulici Mej vrti 5, in sicer ob torkih med 15. in 20. uro in ob četrtkih med 13. in 18. uro. Po telefonu se nanjo lahko obrnete oba dneva tudi med 8. in 9.30. Svojo pritožbo ali prošnjo za pomoč lahko podate tudi anonimno.

Več v Dolenjskem listu.

I. N.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava