dolenjska

Kramar Zupanova: To je kazen za uspešne!

21.5.2014 | 12:00 | B. B.

Milena Kramar Zupan (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Milena Kramar Zupan (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Energetska sanacija novomeškega zdravstvenega doma gre h koncu, znaten delež denarja za obnovo pa je prispeval sam zavod, kar je bilo možno zaradi uspešnega poslovanja v minulih letih. (Foto: I. N., arhiv DL)

Energetska sanacija novomeškega zdravstvenega doma gre h koncu, znaten delež denarja za obnovo pa je prispeval sam zavod, kar je bilo možno zaradi uspešnega poslovanja v minulih letih. (Foto: I. N., arhiv DL)

Novo mesto - Napovedana sprememba zakona o izvrševanju proračuna, s katero bi občine in država od zdravstvenih zavodov, ki bi razpolagali s presežnimi sredstvi, lahko zahtevale "vrnitev" denarja v proračun, je v zdravstvenih zavodih naletela na neodobravanje. "To je kazen za uspešne, to je nedopustno in skregano z zdravo pametjo!" je v današnjem sporočilu za javnost zapisala direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto Milena Kramar Zupan.

Novomeški zdravstveni dom sodi mer redke zavode v Sloveniji, ki tudi zadnja leto vseskozi poslujejo pozitivno. Kljub zaostrenim razmeram in nižanju sredstev v zdravstveni blagajni ustvarja presežke prihodkov nad odhodki ter se tako investicijsko, programsko in kadrovsko razvija.

»Ne moremo razumeti, da se na tak način kaznuje tiste uspešne zdravstvene domove in bolnišnice, ki so najbolj krizne čase prebrodili brez rdečih številk. Taka odločitev je nedopustna, saj gre za denar, ki so ga zdravstvene ustanove prihranile z racionalnim delom in varčevanjem. In namesto, da bi tako prihranjena sredstva zdravstvene ustanove namenile za investiranje v novo medicinsko opremo, prostore in izobraževanje zaposlenih, bodo za ta denar prikrajšani. To je kazen za pridno, odgovorno in predano delo celotnega kolektiva!« je ogorčena Kramar Zupanova.

»Vsi poslujemo pod enakimi pogoji in namesto da bi naš način dela posnemali drugi, nas silijo, da še mi postanemo slabi. Kot da bi namerno želeli, da se ta naš že tako trhli zdravstveni sistem dokončno zruši,«. nadaljuje Kramar Zupanova in dodaja:

»Pojavlja se vprašanje, kako motivirati in spodbujati sodelavce, kako omogočiti razvoj ustanove, če pa imaš kot menedžer povsem zvezane roke? Zavedamo se, da smo dobri in učinkoviti ter dobro organizirani, kar potrjujejo ekonomski rezultati in visoke ocene zadovoljstva naših uporabnikov. Imamo jasno zastavljene cilje, ki pa jih ne bomo smeli dosegati! Torej bodo glede na vložene napore na boljšem tisti, ki bodo ustvarjali izgubo? Take odločitve bodo naše javno zdravstvo še hitreje pahnile v razpad zdravstvenega sistema.«

‹ nazaj

Komentarji (6)

21.5.2014Ocenidhgdf 
Zakaj dajejo nazaj gor une nagravžne rumene kocke? Brez je dosti lepše.
21.5.2014OceniJan 
Rumeno zeleno. To je res nekdo delal, ki ne vidi barv. Da dajejo gor tiste plastične fasade je pa tudi bedarija brez primera.
21.5.2014OceniAdidaz 
Plastika mora biti gor, ker je arhitekt, ki je zrisal prvi načrt za zd projekt zaščitil. Drugace ne smejo naredit! Tu vodstvo Zd nima kaj naredit.
22.5.2014Oceninmnm 
Zaščiteno je? Resno? V redu, potem nekako razumem. So pa te plošče vsaj prebarvane, praktično so kot nove. Vsekakor pohvala za novo fasado z ustrezno izolacijo.
22.5.2014Oceninovomeščan 
Ne gre glavna beseda o energetski sanaciji, to je nebistveno, ampak o nepravilnostih, ki niso prav nič prijazne do dobrega poslovanja ZD Nm. Treba članek prebrat. Če se komu ne dopade barva fasade in ne vem kaj še vse, ne bo večje težave za nas, če pa se bo sprovedla "črka zakona" kot je predvideno, pa to za vse nas ne bo prav nič prida. To je sporočilo članka.
22.7.2014Oceninovo mesto 
Tu se lepo vidi da se da v zdravstvu bistveno bolje ravnati z denarjem, če se na najvišje položaje postavi sposobne ljudi. Nažalost je to v Sloveniji redkost, zato pa je novomeški zdravstveni dom eden redkih, ki posluje pozitivno. Tudi preden je prišla na položaj je posloval negativno in je bil tak kot preostali zd v sloveniji.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava