dolenjska

Novomeški poletni večeri letos daljši in pestrejši

28.5.2014 | 13:15

Novomeški poletni večeri se bodo prihodnji konec tedna začeli s festivalom Malvin. (Foto: T. G.)

Novomeški poletni večeri se bodo prihodnji konec tedna začeli s festivalom Malvin. (Foto: T. G.)

Ahmed Burić bo ponovno obiskal Novo mesto (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Ahmed Burić bo ponovno obiskal Novo mesto (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Novo mesto - V Novem mestu se bo prihodnji konec tedna začel niz nekaj več kot dvajsetih kulturno-zabavnih prireditev Novomeški poletni večeri, ki bodo na Glavnem trgu potekale do konca avgusta. Sklop prireditev bo letos za mesec dni daljši, ciljna skupina pa ostajajo mlade družine in drugi poletni obiskovalci novomeškega mestnega jedra.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal predstavnik organizatorjev in direktor novomeške založbe Goga Mitja Ličen, so se tudi letos osredotočili na manjše, intimnejše in cenejše prireditve, s katerimi bi radi v mestno jedro privabili različne obiskovalce in predvsem mlade družine. Okrepili so tudi ponudbo sobotnih predstav za otroke.

Festival se bo prihodnji konec tedna začel z Malvinom oziroma dvodnevnim Malim festivalom velikih vin. Med letošnjimi koncerti ter literarnimi in pogovornimi večeri pa je Ličen opozoril na goste, kot so pisatelj Miha Mazzini, na novomeškega rojaka, skladatelja Božidarja Kosa, ki je veliko let živel v Avstraliji, novinarja in zgodovinarja Andreja Stoparja, bosanskega književnika Ahmeda Burića ter na nastop Tamara Obrovac Transhistria Electric Quarteta.

Prireditve bodo potekale pretežno ob četrtkih zvečer na ploščadi pred knjigarno in kavarno založbe Goga. Njihov obisk bo brezplačen, zgornji del novomeškega Glavnega trga pa bo v tem času zaprt za avtomobilski promet, je še povedal Ličen.

Med gosti Novomeških poletnih prireditev so napovedani še Mešani pevski zbor Krka, Andrej Rozman - Roza, Svetlana Slapšak, Milan Dekleva, Zijah Sokolović, Peter Rezman in Igor Leonardi Band.

Organizatorji bodo za celoten sklop prireditev namenili približno 30.000 evrov. Približno 19.000 evrov bo prispevala Mestna občina Novo mesto, predvidoma 8000 evrov Javna agencija za knjigo RS, razliko bodo krili pokrovitelji.

STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava