dolenjska

Gugalnica za gibalno ovirane otroke

28.5.2014 | 14:05 | Besedilo in foto: L. Markelj

Gugalnica za gibalno ovirane otroke

Novo mesto - Na otroškem igrišču na Portovalu je od danes pridobitev – gugalnica za gibalno ovirane otroke. Da jo Novo mesto ima, so zaslužni v Agenciji za šport Novo mesto, ki se je povezala z Zavodom Vista iz Murske Sobote ter v potrebnost akcije prepričala tudi Mestno občino Novo mesto.

Gugalnica za gibalno ovirane otroke

Na otvoritveni slovesnosti je novo gugalnico prva preizkusila mala Brina Vesel, ki se je vidno razveselila, da se lahko guga kot ostali, zdravi otroci in skupaj z njimi.

Kot je povedala direktorica Zavoda Vista Aleksandra Pinterič, si prizadevajo z akcijo tudi invalidnim otrokom zagotoviti enake možnosti do igre, enakopravnega vključevanja v družbo, dostopnost do javnih objektov in površin… Spomnila je, da bo treba v tem smislu priti naproti tudi gluhim, slepim…

Novo mesto je med prvimi mesti v Sloveniji, ki ima gugalnica za gibalno ovirane otroke, kot je povedal direktor Agencije za šport Srečko Vovko, pa se bodo potrudili, da ta v Portovalu ne bo edina. V sodelovanju z novomeškimi društvi bodo poiskali še kakšno primerno lokacijo oz. otroško igrišče, ki je dobro obiskano in urejen dostop za vse. Gugalnica, ki jo financira Agencija za šport, je stala okrog tri tisoč evrov.

Na otvoritveni slovesnosti je spregovoril župan Alojzij Muhič, dogodek je popestril nastop otroškega pevskega zborčka Mali Medenjped iz Vrtca Pedenjped Novo mesto.

‹ nazaj

Galerija (27)

GUGAL01
GUGAL02
GUGAL03
GUGAL04
GUGAL05
GUGAL06
GUGAL07
GUGAL08
GUGAL09
GUGAL10
GUGAL11
GUGAL12
GUGAL13
GUGAL14
GUGAL15
GUGAL16
GUGAL17
GUGAL18
GUGAL19
GUGAL20
GUGAL21
GUGAL22
GUGAL23
GUGAL24
GUGAL25
GUGAL26
GUGAL27

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava