kronika

V primeru Jureta Erjavca osumljenec priznal umor

9.6.2014 | 14:00 | STA/B. B.

Jureta so dolgo časa zaman iskali. (Foto: A. M., arhiv DL.si)

Jureta so dolgo časa zaman iskali. (Foto: A. M., arhiv DL.si)

Nazadnje so njegovo truplo našli v vodnjaku ... (Foto: T. J. G.)

Nazadnje so njegovo truplo našli v vodnjaku ... (Foto: T. J. G.)

... pri opuščeni zidanici v Bereči vasi. (Foto: T. J. G.)

... pri opuščeni zidanici v Bereči vasi. (Foto: T. J. G.)

Ljubljana - Na Generalni policijski upravi (GPU) so danes predstavili rezultate uspešno zaključenih kriminalističnih preiskav dveh primerov pogrešanih oseb, ki sta bili, kot se je izkazalo, umorjeni. Ena na območju Dolenjske - neuradno gre za Jureta Erjavca iz Sel pri Dolenjskih Toplicah, ki so ga pogrešali od februarja 2012 -,  druga pa na območju Šentjurja (PU Celje). Osumljenca umorov sta v policijskem zaslišanju kaznivo dejanje priznala, preiskovalni sodnik pa je za oba odredil pripor.

Novomeški kriminalisti so preiskovali izginotje 22-letnika več let. Starša sta namreč 26. februarja 2012 na policijski postaji Dolenjske toplice naznanila, da pogrešata 22-letnega sina in da je njegov avtomobil na parkirišču trgovskega centra v Novem mestu. Novomeški policisti in kriminalisti so ga neuspešno poskušali najti tako doma kot v tujini. Na podlagi vseh zbranih obvestil so policisti posumili, da je pogrešani žrtev kaznivega dejanja umora.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik, so v drugi polovici maja letos dobili več informacij, na podlagi katerih so v torek truplo pogrešanega našli v betonskem vodnjaku ob zidanici na območju Suhorja. Obdukcija je pokazala, da je bil 22-letnik umorjen s štirimi streli v hrbet.

V sredo so policisti pridržali 24-letnega osumljenca iz okolice Metlike, ki naj bi 25. februarja 2012 v zgodnjih jutranjih urah v gozdu med naseljema Birčna vas in Veliki Podljuben z neugotovljenim strelnim orožjem manjšega kalibra ustrelil 22-letnika. Po dejanju je truplo z avtomobilom odpeljal v Dolenji Suhor v občini Metlika in ga skril v vodnjak ob zidanici. Motiv za umor naj bi bilo dolžniško razmerje, pogrešani je namreč osumljencu posodil nekaj tisoč evrov.

Zvočni zapisi

France Božičnik (PU Novo mesto) o kriminalistični preiskavi umora Jureta Erjavca

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.6.2014Ocenidad 
Dolnji Suhor, Dolenji je pri Vinici!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava