Ob Hukiću še dva novinca, ostalim slovo

14.6.2014 | 17:55

Wangmene, Mulalić in Lapornik bodo v naslednji sezoni igrali v istem dresu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Wangmene, Mulalić in Lapornik bodo v naslednji sezoni igrali v istem dresu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Iz tabora državnih prvakov v košarki, novomeške Krke, so sporočili, da so podaljšali pogodbo z Jasminom Hukićem in na položaj krilnega centra pripeljali še 25-letnega atletskega Kamerunca Alexisa Wangmeneja, ki je minulo sezono uspešno igral v dresu Hopsov s Polzele, od koder sicer prihaja še en novinec, 195 cm visoki branilec, 26  letni Mirko Mulalić.

25-letni in 202 cm visoki kamerunski reprezentant je košarko začel igrati v rodnem Yaoundeju, kjer ga je leta 2004 na košarkarskem kampu opazil generalni direktor NBA moštva San Antonio Spurs R.C. Buford. Kmalu se je preselil k njegovi družini v San Antonio, kjer je najprej obiskoval katoliško srednjo šolo Central Catholic Marianist High School, maturiral pa je na Blairu. Nato je odšel na University of Texas v Austinu, kjer je v zadnji sezoni (2011/12) v povprečno 21 minutah dosegal 4,5 točke in 4,7 skoka na tekmo. Naslednjo sezono je v razvojni ligi NBA igral za Austin Toros, novembra lani pa se je preselil na Polzelo. Za Hopse je odigral 32 tekem in v 26 minutah v povprečju zabeležil 12,6 točke in 6,2 skoka na tekmo. Član kamerunske reprezentance je od leta 2008.

34-letni Hukić je bil že v lanski sezoni pomemben člen Krke. V ABA ligi v povprečno 20 minutah na tekmo prispeval 6,5 točke, 3,4 skoka in 1,5 podaje, v ligi Telemach pa v 26 minutah 8,3 točke, 3,9 skoka in 2,3 podaje na tekmo. A statistika ne pove vsega, poudarjajo v klubu. Jasmin je s svojo nepopustljivostjo in borbenostjo ter z obsežnim košarkarskim znanjem pozitiven vzor mlajšim igralcem.

Mulalić v Krko prihaja kot dober strelec z razdalje, ki je košarkarsko kariero začel kot mladinec Uniona Olimpije, nato pa je igral za TCG Mercator iz Škofje Loke, Geoplin Slovan in Grosuplje. Bil je mladinski in mladi reprezentant Slovenije. Lani je v dresu Hopsov v Ligi Telemach v povprečno 30 minutah dosegal 10,9 točke, 1,7 skoka in 1,6 podaje na tekmo.

Kot so še sporočili iz Krke, se bosta ekipi v naslednjih tednih priključila še en branilec in center.

"S kandidati smo že v konkretnih razgovorih. Vsa ostala mesta v prvi ekipi bodo zapolnili domači fantje, letošnji mladinski prvaki. Kdo se bo priključil prvi ekipi, bo znano po koncu članskih priprav, ko bo glavni trener Aleksandar Džikić razkril njihova imena. Ekipa bo tako precej pomlajena, saj nas zapušča kar nekaj izkušenih igralcev. To je posledica na eni strani vse bolj omejenih finančnih sredstev, na drugi pa želje, da se skozi prvo ekipo dokaže čim več najuspešnejših igralcev našega mladinskega pogona", so še sporočili iz Krke in se ob tem zahvalili igralcem, ki po uspešni sezono zapuščajo klub. To so Jaka Klobučar, Edo Murić, Smiljan Pavić, Chris Booker, Sani Bečirović, Zvonko Buljan in Marko Pajić.

B. B.

Komentarji (1)

16.6.2014Ocenialen 
Tole po mojem pa ni najbolje za klub.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava