Krki plaketa za fair play, v prvem krogu z Olimpijo

30.6.2014 | 20:30

Martin Kramarič, ki se je na tekmi z Rudarjem takole veselil svojega prvega prvoligaškega zadetka, pri  šestnajstih letih pa je s tem postal najmlajši strelec v zgodovini Prve lige. Tudi on je na spisku trenerja Miloša Rusa. (Foto: I. Vidmar)

Martin Kramarič, ki se je na tekmi z Rudarjem takole veselil svojega prvega prvoligaškega zadetka, pri šestnajstih letih pa je s tem postal najmlajši strelec v zgodovini Prve lige. Tudi on je na spisku trenerja Miloša Rusa. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Nogometaši Krke bodo drugo zaporedno sezono v prvi ligi začeli 19. julija, ko se bo Krka v gosteh pomerila z Olimpijo, v drugem krogu pa bo 26. julija igrala doma z Gorico. Tako je določil današnji žreb na Brdu. Izžrebani so tudi že pari prvega kroga pokalnega tekmovanja. Krka bo 20. avgusta gostovala v Šmarju pri Jelšah.

Na uradnem žrebu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je nogometni klub Krka prejel plaketo za fair play v minuli sezoni. Krka je bila edini klub v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki v vsej sezoni ni prejel niti enega rdečega kartona.

Novinca v dresu Krke sta hrvaški nogometaš Josip Fuček, ki je minulo sezono igral za Zavrč in Lamin Diallo, nekdanji igralec Triglava. V Novem mestu sta na preizkušnji tudi Hrvata Martin Šaban, napadalec, in Tomislav Jurić, zvezni, in z njima je klub po besedah predsednika Jožeta Berusa že  blizu dokončnega dogovora..

V novomeškem nogometnem klubu so si letos zadali višje cilje kot lani, ko so si želeli predvsem obstati v prvoligaški druščini, tokrat pa ciljajo na sredino lestvice. Nogometaši Krke bodo v naslednjih dneh odigrali še nekaj pripravljalnih tekem, prvi dve predvidoma danes in 9. julija, 12. julija pa naj bi se v Novem mestu ali v Brežicah pomerili z beograjsko Crveno zvezdo.

I. V.

Komentarji (5)

30.6.2014Ocenirobi 
I.V. še enkrat preberi svoj članek in ga napiši tako kot je potrebno!
30.6.2014OceniSabina 
Verjetno je Igor videl napako tudi na spletni strani Prvaliga.si, kjer pa so jo (po opozorilu NK Krka) v nekaj minutah popravili. KRKA bo v 1. krogu gostovala pri Olimpiji, v 2. krogu pa doma igrala z Gorico - tekma bo v nedeljo, 27.7.
30.6.2014OceniIgor Vidmar 
Hvala Sabina, napisal sem, kar sem prebral na spletni strani Prve lige, kjer je bil razpored napisan tako, da Krka v prvem krogu igra doma in v drugem v gosteh. Človek res ne pričakuje, da so se zmotili. Robi bi pa lahko napisal, kaj ne drži, ker samo z branjem svojega zapisa ne bi ugotovil napake. Igor
30.6.2014Oceninn 
@Robi, vi ste pa res nogometaš od pete, pa predvsem do glave :-)
1.7.2014OceniJan 
Bo še kakšna od omenjenih pripravljalnih tekem v Novem mestu? Razen morebitne s Cvrveno Zvezdo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava