atletika

Kozmus šesti, z daljavo še ni zadovoljen

2.7.2014 | 08:40

Kozmus šesti, z daljavo še ni zadovoljen

Velenje - Primož Kozmus je nastopil na največjem atletskem dogodku vrhunske atletike pri nas, tradicionalnem mitingu v Velenju. V izjemni konkurenci, kjer so nastopili štirje najboljši z lanskega svetovnega prvenstva v Moskvi, je zasedel 6. mesto z rezultatom 74,73 m. To je sicer njegov najdaljši met letos, vendar ga ta daljava še ne zadovoljuje.

Z najboljšim izidom sezone na svetu letos je zmagal Poljak Pawel Fajdek (82,37 m), aktualni svetovni prvak, sledila sta olimpijski in evropski prvak Madžar Krisztian Pars (81,08 m) in Tadžikistanec Dilšod Nazarov (78,16 m).

"Pripravljen sem na daljave okrog 76 m, česar pa nisem pokazal na terenu, zato ne morem biti zadovoljen. Ponovno sem imel težave s tehniko. Delam na tem, da jo izboljšam, a je preveč nihanj. Priprave sicer potekajo dobro in po načrtih, med vadbo mečem 75 m, a maksimalnih metov še ne izvajam po načrtu. Ker so rezultati slabši od pričakovanih, bom izpustil tekme, ki sem jih napovedal, razen verjetno državnega prvenstva, in se posvetil pripravam na Evropsko prvenstvo. Pars in Fajdek sta trenutno razred zase, vendar se kljub temu lahko borim za mesto med medaljisti na EP, kar bo moj cilj," je dejal olimpijec.

1. Pawel Fajdek (Pol) 82,37, izid sezone na svetu

2. Krisztian Pars (Mad) 81,08

3. Dilšod Nazarov (Tad) 78,16

..

6. Primož Kozmus (Slo) 74,73

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava