dolenjska

Balažkova odstopa z mesta svetnice

8.7.2014 | 13:40 | B. B.

Duška Balažek in Bogdan Miklič (Foto: B. B.)

Duška Balažek in Bogdan Miklič (Foto: B. B.)

Novo mesto - Novomeška romska svetnica Duška Balažek je danes napovedala svoj odstop s položaja romske svetnice. Kot je povedala, se je za to potezo odločila v protest nad slabim sodelovanjem z vodjo občinskega urada za kulturo, zdravstvo in socialo Matejo Jerič, ki naj bi kot oseba, ki je na mestni občini zadolžena za reševanje romske problematike, spodkopavala njeno delo in delo Zveze Romov za Dolenjsko.

Kot sta na tiskovni konferenci povedala skupaj s predsednikom zveze Bogdanom Mikličem, je sodu izbil dno dogodek, ki se je zgodil  po namestitvi šestih bivalnih zabojnikov, ki jih je na pobudo zveze pred kratkim kupila mestna občina. Kot je pojasnil Miklič, je občina za nakup in postavitev šestih bivalnikov odštela 11.000 evrov, s štirimi ni nobenih težav, eden je potreben manjšega popravila, enega pa bo v reklamacijo prevzel in zamenjal dobavitelj.

»Jeričeva je po namestitvi bivalnikov na svojo pest obiskala Žabjak in se tam glasno zgražala nad bivalniki, češ da niso vredni niti 50 evrov. Ob tem pa je sama lani za naselje v Šmihelu odobrila nakup treh bivalnikov, za katere je občina odštela 30.000 evrov, a so precej slabši od teh, ki smo jih namestili nazadnje,« je na tiskovni konferenci povedal Miklič in svoje besede podkrepil s poročilom občinskega uslužbenca Janeza Doltarja, v katerem ta opozarja, da bi lahko v Šmihelu namestili kvalitetnejše in mnogo cenejše bivalnike.

Miklič in Balažkova sta opozorila na še več domnevnih nepravilnosti pri obravnavi romske problematike (o tem in o odzivu Mateje Jerič, ki očitke zavrača, več v Dolenjskem listu), je pa Miklič na koncu v imenu Zveze Romov za Dolenjsko še pozval župana Alojzija Muhiča, naj Jeričevo razreši njenega položaja in naj na njeno mesto imenuje nekoga drugega, npr. Mladena Goršeta, oz. naj ji vzame pooblastila glede reševanje romske problematike. Dejal je še, da bodo o njenem početju seznanili varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer.

‹ nazaj

Komentarji (15)

8.7.2014Oceniukulele 
A to resno? Na zadnji seji v mandatu bo odstopila?
8.7.2014Ocenikrajan 
A to je ta Jeričeva, ka jo večkrat vidmo v družni Romov ?
8.7.2014OceniJOSEFF 
Pet let prekasu...
8.7.2014OceniPavel 
Pravice imajo, oblast je njihova, denarja zadost, čivili nemočni, zatorej pluj barka.
8.7.2014Ocenimatej 
končno je odstopila saj je samo za svojo korist delala kar se pa tiče jerič mateje je pa res veliko naredila za rome in obiskuje romske naselja pa ni bilo nikoli zdraven romske svetnice dušica in bogdana mikliča saj nikoli ne pride v romskem naselju pred vrtcem in potem daje izjave ki niso resnične in zavaja medije naj bo tih kaj se dela finega kot rozica
8.7.2014Ocenikr en 
to Dušica bod doma pa rihtaj v svoji bajt vidiš da drugje ni haska.....
8.7.2014Ocenivascan 
Vse vam bo jasno, ko si boste pogledali ta posnetek: http://www.vaskanal.com/novice/20991-romi-za-razresitev-jericeve.html
9.7.2014Ocenikrentic 
To je narobe svet. Oni zdej zahtevajo od zupana da razresi obcinsko delavko? To je normalno, ce pa mi zahtevamo od njih da zacnejo delat in prispevat v proracun smo pa nestrpni? Tako to ne more vec iti.
9.7.2014OceniMatija 
Dušica, predrago si plačala tiste kontejnerje, zato pa odhajaš.
9.7.2014OceniJakob Gale 
Res mislite, da bo z njenim odstopom z mesta svetnice kaj boljše pri dolenjskem romskem vprašanju in reševanju težav, ki jih povzročajo Romi? Lepo vas prosim........bližajo se občinske volitve. Naj še tako izgledajo datumsko daleč, so hočeš - nočeš, že tu!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava