Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

8.7.2014 | 13:55

Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

Novo mesto - V torek, 24. junija, je v telovadnici osnovne šole Šmihel Novo mesto potekala prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2013/2014, ki je bilo nadvse uspešno. Začeli so jo slovesno s slovensko in šolsko himno.

Slovenija je 25. junija 1991 postala neodvisna. Na ta dan je slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, zvečer istega dne pa je na Trgu republike v Ljubljani sledila slovesna razglasitev samostojnosti. O veličini slovenskega naroda je spregovoril že Valentin Vodnik v pesmi Dramilo, ki jo je recitiral učenec Andrej.

Učitelji mentorji so prebrali imena dobitnikov bronastih priznanj iz znanj s področja naravoslovja in družboslovja ter jim za dosežke čestitali. Profesorica športne vzgoje Damjana Burgar je podelila nagrado športnici šole, sedmošolki Živi Staniša. Ravnateljica šole Irena Hlača je z razredniki najprizadevnejšim učencem podelila priznanja in barvni lesorez grafika Janka Orača.

Med podelitvijo priznanj je potekal kulturni program, v katerem so se predstavili recitatorji, instrumentalisti in plesalci. Naš učenec Jon Judež in njegova plesalka Laura Skok, učenka, ki je zaključila 9. razred OŠ Šentjernej, sta zaplesala sambo in jive. Ravnateljica šole in Cvetka Matoh, predsednica sveta staršev, sta pohvalili delo šmihelskih učencev skozi celo šolsko leto. Za konec so učenci 7. razredov predstavili utrinke iz šole v naravi in prireditev zaključili v obliki skeča ob pesmi Mi gremo pa na morje.

H. M.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava