košarka

V Krko prihaja Joksimović

9.7.2014 | 15:05 | B. B.

Foto: Kosarka.si

Foto: Kosarka.si

V košarkarskemu klubu Krka so se odločili, da v svoje vrste pripeljejo izkušenega slovenskega igralca. Dogovor so sklenili s 33-letnim in 193 cm visokim branilcem Nebojšo Joksimovićem.

Nebojša je svojo košarkarsko pot začel v Kopru, kjer je igral do konca sezone 2002/2003, ko se je za dve sezoni preselil k Pivovarni Laško, s katero je v letu 2004 osvojil slovenski pokal. Nato se je podal v tujino, kjer je štiri sezone igral v srbskem Hemofarmu, s katerim je nastopal v pokalu ULEB in v ABA ligi. Pred sezono 2009/2010 se je preselil v ruski Lokomotiv Kuban, januarja 2010 pa je okrepil Scavolini Pesaro in z njim igral v polfinalu pokala EuroChallenge. Naslednje tri sezone je igral za Igokeo iz Aleksandrovca, s katero se je v sezoni 2012/2013 kot prvak po rednem delu uvrstil na zaključni turnir ABA lige. V pretekli sezoni je igral za Union Olimpijo, kjer je v ABA ligi v povprečno 25 minutah na tekmo dosegel 6,1 točke, 2,8 skoka in 3,2 podaje na tekmo, v Evropskem pokalu pa je ob enaki minutaži v povprečju dosegel 6,4 točke, 2,5 skoka in 3 podaje na tekmo.

V dresu slovenske reprezentance je igral na evropskem prvenstvu leta 2005 v Srbiji in Črni gori ter na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji.

"Z Nebojšo smo v svoje vrste pripeljali izkušenega branilca, ki ga poleg košarkarskega znanja odlikuje velika borbenost in nepopustljivost ter predanost ekipi. Prepričani smo, da bo s svojim timskim pristopom velik učitelj in motivator našim mlajšim igralcem," so sporočili iz Krke in dodali, da je ekipa za novo sezono že skoraj kompletna, v naslednjih tednih pa ji bodo dodali še enega igralca.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava