košarka

Krkina ekipa je sestavljena, Booker ostaja

11.7.2014 | 20:50 | M. Ž.

Chris Booker (Foto: B. B., arhiv DL)

Chris Booker (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - V novomeškem košarkarskem klubu Krka so podpisali pogodbo še s tretjim izkušenim igralcem 32-letnim in 208 centimetrom visokim centrom Chrisom Bookerjem in s tem zaključili sestavo ekipe za naslednjo sezono. »Čeprav je najprej izgledalo, da nas Američan zapušča, smo se danes uspeli dogovoriti še za tretjo sezono, ki jo bo Chris odigral v dresu našega kluba,« so sporočili iz Krke.

Chris je bil eden najvidnejših igralcev Krke že v sezoni 2010/11, ko je Krka osvojila pokal Eurochallenge, državno prvenstvo in superpokal, v ligi ABA pa se je uvrstila na zaključni turnir. Booker, ki je pred tem igral v Fenerbahčeju, Tofašu, Union Olimpiji, Slupsku in Khimiku, je takrat sezono v Krkinem dresu končal s povprečjem 10,7 točke, 5,8 skoka in 0,7 podaje na tekmo.

Po uspešni sezoni pri Krki se je preselil v belgijski Oostende, s katerim je osvojil belgijsko prvenstvo in igral v Evropskem pokalu, sezono 2012/13 pa je odigral v dresu tretje uvrščenega moštva grškega prvenstva Panioniosa, s katerim je prav tako igral v Evropskem pokalu. V Krko se je vrnil na začetku lanske sezone, v kateri je odigral skupaj 57 tekem. Na njih je v povprečno 25 minutah na tekmo dosegal 8,3 točke, 4,2 skoka in 1,0 podaje ter bil eden pomembnejših igralcev pri osvojitvi obeh naslovov.

»Chris je zaradi košarkarskega znanja, pa tudi zaradi svoje razgledanosti in športnega obnašanja med navijači zelo priljubljen. Prepričani smo, da bo vzornik mlajšim igralcem tudi v sezoni, ki prihaja,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava