Včeraj oktet Janževo, jutri Martin Težak in njegovi harmonikarji

12.7.2014 | 12:20

Včeraj oktet Janževo, jutri Martin Težak in njegovi harmonikarji
Včeraj oktet Janževo, jutri Martin Težak in njegovi harmonikarji

Metlika - Včeraj zvečer je bil na tukajšnjem grajskem dvorišču sedmi dogodek v okviru mednarodnih kulturnih poletnih prireditev Pridi zvečer na grad. Oktet Janževo, ki ga že sedmo leto vodi Iztok Štrucelj, je ob 10-letnici delovanja pripravil koncert. V goste so pevci povabili Preloške muzikante s pevkami. Ob jubileju so oktetu čestitali predstavniki drugih pevskih zborov in skupin iz metliške občine.

Naslednji dogodek na grajskem dvorišču bo že jutri, 13. julija, ob 21. uri. Predstavila se bo šola diatonične harmonike Melodiatr, ki jo vodi Martin Težak iz Slamne vasi, ki je leta 2010 postal absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. Poleg harmonikarjev iz Martinove šole se bodo predstavili tudi učenci glasbene šole Lipičnik, s katero Melodiart tesno sodeluje. Nastop pa bo hkrati tudi napoved festivala V deželi harmonike, ki bo od 8. do 10. avgusta na letališču v Prilozju, pripravlja pa ga Martin Težak s svojo glasbeno šolo. Vstopnine na jutrišnji dogodek na metliškem grajskem dvorišču ne bo.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (5)

13.7.2014OceniNoze 
Pa od kje se je spet ta narcisoidni plagiat od Martina Tezaka nasel. Celo leto je bil mir. Njegovo mesto prvaka na harmonko je oporecno. Kar vpraste harmonkarje kot so tisti iz Brezic itd.... Martin ne zmore 24 ur igrat. Brezican pa lahko cel teden
16.7.2014Ocenijana 
Dragi Nose, moral bi priti ga poslušati, lahko je izza brada kritizirati. ne samo Težak M. tudi njegov sin je super, skupaj sta dober tim. Učenci, ki jih je naučil so zelo zadovoljni, kakor njihovi starši. Nekateri učitelji (profesorji glasbe) bi se morali pri njem učiti. Pa brez zamere.
16.7.2014OceniStane 
Pametni starši pravijo da ima zelo rad denar ,vse drugo je manj pomembno.
26.7.2014Ocenineja 
Stane-se popolnoma strinjam s tabo važn je samo denar.
30.7.2014OceniJakob Gale 
In babja rit. Ne gre brez nevoščljvosti pri nas, kajne?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava