19. Kmečki praznik privabil rekordno število obiskovalcev

14.7.2014 | 18:25

19. Kmečki praznik privabil rekordno število obiskovalcev
19. Kmečki praznik privabil rekordno število obiskovalcev

Prilozje - KGZS-Zavod Novo mesto, Društvo podeželske mladine Metlika in občina Metlika so včeraj na belokranjskem športnem letališču v Prilozju pripravili 19. Kmečki praznik. Vsa leta so ga dopolnjevali in nadgrajevali, da se je med ljudmi dobro prijel, pa dokazuje letošnji obisk, ki je bil rekorden.

Na Kmečkem prazniku so pripravili demonstracijo košnje in obračanje sena ter baliranja, prikazali pa so tudi, kako se izdelujejo rezanci ter kako cepiti sadno drevje. Na ogled so bili različni stroji, predstavilo pa se je tudi 35 razstavljavcev, ki so kakor koli povezani s kmetijstvom. Večinoma je šlo za Belokranjce.

Veliko zanimanja je bilo, tako kot vsako leto, za kmečke igre, na katerih se je pomerilo sedem društev podeželske mladine. Najboljša je bila ekipa Društva podeželske mladine Metlika, sledili pa sta ji ekipi Društva podeželske mladine Semič in Ne znam.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (2)

14.7.2014Oceniivan 
O bilo je zelo lepo, Napili smo se ga ko s****, tako kot ponavad. Ne spomnim se nič, ne vem zakaj mi en zob fali in ne vidim na en uč. Nimam pojma kako sem domov prišel, ker smo pili nek čudn vinček, niti ne vem katera bu**** mi je avto razbila po levi strani. Tri različne barve mam na plehi. Te igre so res čist divje.
14.7.2014Ocenizorko 
na sliki 41 se krepka vaščana lulčkata??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava