kronika

Tovor padel z vozila in poškodoval kolesarja

16.7.2014 | 12:15 | B. B.

Tovor padel z vozila in poškodoval kolesarja

Sinoči okoli 20. ure je na regionalni cesti med Šentjernejem in Novim mestom v Gorenjem Gradišču s tovornega vozila, ki ga je vozil 60-letni voznik, zdrsnila aluminijasta lestev in zadela kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kolesarju so v bolnišnici oskrbeli huje poškodovano roko. Policisti bodo po zaključeni preiskavi povzročitelja prometne nesreče ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče zaradi malomarnosti.

"Policisti pogosto obravnavajo kršitve, povezane z nepravilno naloženim tovorom. Zaradi nepravilnosti pri prevozu tovora smo v prvih šestih mesecih na območju Policijske uprave Novo mesto ugotovili 207 kršitev (93 v enakem obdobju lanskega leta). Vsem voznikom svetujemo, da tovor na vozila nameščajo še posebej skrbno in previdno. Zdrs ali padec tovora z vozila lahko povzroči prometno nesrečo, posledice pa so lahko tudi tragične," opozarja tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik

"Še posebej v poletnih mesecih, ko se mnogi odpravljajo na dopust in na osebne avtomobile nameščajo strešne kovčke in kolesa, svetujemo, da nosilce namestijo v skladu z navodili proizvajalca in preverijo brezhibnost nosilcev. Med vožnjo naj večkrat ustavijo, preverijo namestitev tovora in prilagodijo hitrost vožnje. Previdni naj bodo tudi ob vhodih v garažne objekte, pokrita parkirišča in povsod tam, kjer s tovorom presegajo dovoljeno višino," še svetuje Drenikova.

Ukradel mesnine

Včeraj dopoldan je v Koroški vasi nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 550 evrov.

Z motorko poškodoval žensko

Metliški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o nesreči pri delu v gozdu, v bližini kraja Geršiči. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 17-letni fant pri delu z motorno žago po nogi poškodoval 24-letno žensko. Lažje poškodovano državljanko Francije so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti bodo o nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava