kronika

Pijan trčil na parkirišču, požar v Birčni vasi

18.7.2014 | 12:50 | B. B.

Pijan trčil na parkirišču, požar v Birčni vasi

Sinoči malo po 22. uri je na parkirnem prostoru v Krškem 32-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligrama alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

"Na Policijski upravi Novo mesto ugotavljamo, da se varnostne razmere v cestnem prometu v poletnih mesecih vsako leto nekoliko poslabšajo. Samo minuli konec tedna so alkoholizirani vozniki na našem območju povzročili tri prometne nesreče, v katerih je bilo devet udeležencev poškodovanih, med njimi dva huje. Alkoholizirani vozniki so v prvem polletju povzročili 52 prometnih nesreč, povprečna stopnja alkoholiziranosti pa je bila 1,50 grama alkohola na kilogram krvi. V enakem obdobju 2013 je bila povprečna stopnja alkoholiziranosti 1,43 grama alkohola na kilogram krvi. Najpogostejši vzroki prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki, so neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje," pravi tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik.

"Kljub vloženemu trudu policistov - preventivnih in represivnih aktivnosti, se številni udeleženci v prometu še vedno ne zavedajo svoje odgovornosti. Mnogi s prehitro in tvegano vožnjo, pogosto pod vplivom alkohola, ogrožajo svoja življenja in življenja drugih udeležencev v prometu," nadaljuje Drenikova. 

Na Policijski upravi Novo mesto vse udeležence v cestnem prometu zato  ponovno pozivajo k doslednemu upoštevanju cestno prometnih predpisov. V poletnih mesecih, ko je gostota prometa večja, na cestah pa veliko več kolesarjev, motoristov in pešcev, naj bodo še posebej previdni in strpni. Ta konec tedna bodo na našem območju tudi številne prireditve. Voznikom policisti svetujejo, naj vozijo le spočiti in trezni. V nasprotnem primeru, naj vožnjo prepustijo nekomu, ki ni užival alkoholnih pijač. Alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi namreč bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu.

Zasegli megana

Črnomaljski policisti so včeraj med kontrolo prometa v Semiču ustavili 21-letnega voznika renault megana, na katerem ni bilo nameščene zadnje registrske tablice. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran in poškodovan avtomobil, na katerem je bila nameščena registrska tablica, ki pripada drugemu vozilu. Policisti so avto zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 21-letnega kršitelja so policisti že večkrat obravnavali zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Ukradli megana

Danes ponoči je bil s parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu ukraden osebni avtomobil renault megane, bele barve, registrske številke NM MM 937.

V okolici Brežic je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 200 evrov.

Zagorelo v Birčni vasi

Novomeški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o požaru v Birčni vasi. V požaru je zgorel objekt, v katerem je bil čebelnjak in shramba za orodje. Požar so pogasili gasilci. Po ocenah oškodovanca je škode za okoli 30.000 evrov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vzroku za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava