dolenjska

Obisk na Debelem rtiču

18.7.2014 | 13:25 | Besedilo in fotografije: Kaja Novak

Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču

V organizaciji Območnega združenja RK Novo mesto bo na Debelem rtiču letos skupaj letovalo 343 otrok iz osmih dolenjskih občin. Prva od štirih skupin otrok se je na letovanje odpravila 30. junija, trenutno letuje tretja skupina, zadnja pa bo odšla na počitnice 28. julija.

V skupinah je od 80 do 90 otrok, za katere skrbi po deset vzgojiteljev. Osem ali devet je študentov, eden je lahko dijak, v vsaki skupini vzgojiteljev pa je tudi en pedagoški vodja, praviloma učitelj.

Najnižji prispevek za letovanje je znašal 70 evrov, srednji 100, najvišji pa 130. Kar 60 otrok je letovalo brezplačno, 50 otrokom pa so krajevne organizacije RK pokrile tudi del prispevka staršev. »Torej skupaj kar 110 otrok ne bi moglo na letovanje, če jim ne bi pomagali, je dejala predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar.

Vsako leto otroke obiščejo tudi predstavniki sofinancerjev letovanja. Včeraj so na Debeli rtič tako prišli direktorica novomeške enote zavoda za zdravstveno zavarovanje Tatjana Mlakar, župana Straže in Žužemberka Alojz Knafelj in Franc Škufca, podžupan občine Škocjan Alojz Hočevar, županja Šmarjeških Toplic Bernardka Krnc, predstavnika KORK Dolenjske Toplice Dušan Gorenc in Ivana Pelko, direktor šentjernejske občinske uprave Stane Galič in sodelavka za družbene dejavnosti Darja Will, predstavnica KORK Škocjan Gabrijela Kovač ter sekretarka OZRK Novo mesto Barbara Ozimek. Goste so sprejeli vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič Ana Žerjal, Dr. Breda Franetič Prunk, ki vodi zdravstvo, pedagoška vodja Gabrijela Kukovec Pribac, celotno letovanje pa je predstavila predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar.

Otroci so se predstavili s kratkim kulturnim programom, Gabrijela Kukovec Pribac in Ana Žerjal pa sta goste popeljali na kratek ogled letovišča. Ta se je začel pri igralnem prostoru Začaran gozdiček, kjer se otroci srečajo s škrati, sledil je ogled nogometnega igrišča, ki ga vodijo trenerji Nogometne zveze Slovenije, koncu pa so si ogledali še Axle igrišče, ki ga sestavlja 400 pobarvanih gum.

Organizatorji za otroke pripravljene tudi poletne dejavnosti, kot so razne igre z žogo, sprehodi, plezanje po drevesu, večerni plesi, čutna pot, vsakodnevno kopanje in različne delavnice. Letos pa so uvedli obvezno jutranjo telovadbo in socialne delavnice, da se otroci med seboj povežejo.

»Upamo, da bo letovanje še naprej dobro teklo, da se bodo vsi otroci vrnili zdravi in z lepimi spomini nazaj iz Debelega rtiča«, je dejala predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar.

‹ nazaj

Galerija (8)

Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču
Obisk na Debelem rtiču

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava