nogomet

Lahko Krka nadaljuje dober niz z Olimpijo?

18.7.2014 | 18:00 | S. G.

Foto: I. V., arhiv DL.si

Foto: I. V., arhiv DL.si

Novo mesto - Nogometaše Krke čaka jutri v Stožicah prva uradna tekma sezone. Začenja se namreč Prva liga Telekom Slovenije 2014-15. V prvem krogu bo Krka gostovala pri Olimpiji, ki je lani na štirih obračunih s Krko kar trikrat klonila in le enkrat zmagala. Tekma bo v soboto, ob 17. uri z neposrednim prenosom na Planet TV.

Novinec v moštvu Krke, branilec Lamin Diallo, je pred tekmo povedal: "Prva tekma je pred nami, morda še sami ne vemo točno, kaj pričakovati od nasprotnika. Vsekakor bomo šli z zmagovalno miselnostjo v Stožice, v upanju, da nam uspe osvojit tri točke. Za to smo se tudi dobro pripravljali. Od začetka priprav je minil en mesec, kar pomeni, da smo fizično in mentalno pripravljeni. Zdaj je vse odvisno od nas. Upam, da nam uspe iztržit dober rezultat, potem pa bomo videli. Začetek priprav je bil res naporen, težko se je bilo navadit na ta ritem. A mislim, da smo zdaj ujeli ta cikel in da smo fizično pripravljeni, ni več tako hudo."

Jaka Ibeisheh: "Nič tragičnega ni bil visok poraz na zadnji pripravljalni tekmi proti Crveni zvezdi. Tudi taka tekma se zgodi, a nam ni pustila negativnih posledic. Z naše strani lahko v Ljubljani proti Olimpiji pričakujemo pošteno in borbeno igro, mislim, da smo dobro pripravljeni. Delali smo dobro, na nas je, da pokažemo, da to, kar smo dali čez te priprave, prenesemo tudi na prvenstvene tekme. Verjamemo vase in upamo na najboljše!"

Mario Carević: "Ker sem najstarejši v ekipi, tudi najtežje prenašam velike napore. Priprave so bile res zahtevne in naporne, a tako mora biti, moramo biti fizično dobro pripravljeni. Samo, da pride še svežina v nogah, pa bo. Sicer pa težko ocenjujem, kakšna bo igra Krke, kajti pripravljalne tekme so eno, prvenstvene nekaj povsem drugega. Zame je Olimpija največji klub, ne glede na njihove težave. To je klub s tradicijo, imajo vrhunski stadion, to, da igrajo prvo tekmo pred domačimi navijači, je za njih gotovo prednost in bodo toliko bolj želeli začeti sezono z zmago. Nam ne bo lahko. A mi imamo svoje adute, svoje kvalitete, gledati moramo nase in poskušati čim bolje predstavljati Krko v Ljubljani, pa bomo videli, če bo to dovolj za ugoden rezultat."

Miloš Rus, trener NK Krka:

"Priprave smo uspešno zaključili, večjih težav nismo imeli, razen poškodbe Rašića, ki pa se bo verjetno že v kratkem vrnil. Naslednji teden naj bi se že pridružil moštvu. Mislim, da smo dobro pripravljeni. Optimistično odhajamo v Ljubljano, s ciljem, da bi dobro odigrali. Če bomo uspeli vsaj približno prikazati igro, kot smo jo prikazali na nekaterih pripravljalnih tekmah, oziroma v nekaterih obdobjih tekem v tem pripravljalnem obdobju, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata v Ljubljani."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava