kolesarstvo

Dvojna zmaga za Adrio Mobil

19.7.2014 | 07:50 | S. G.

Dvojna zmaga za Adrio Mobil

V Romuniji poteka dirka Sibiu Cycling Tour. Dirka je prve kategorije, zato je na startu kar nekaj uglednih ekip. Po četrtkovem prologu, ko je Matej Mugerli zasedel sedmo mesto, sta včeraj zablestela Adriina kolesarja Radoslav Rogina in Primož Roglič, ki sta dosegla dvojno zmago.

Prva etapa Sibiu - BÂLEA LAC je bila dolga 162 km in se je končala z 22 km dolgim vzponom. Cilj etape je bil na 2040 m/nm. Radoslav Rogina je prišel v cilj sam, 1:21 pred klubskim kolegom Primožem Rogličem in Italijanom Davidom Rebellinom. Ekipa Adrie Mobila bo danes branila rumeno majico Rogine, saj vodi v skupni razvrstitvi. Mladi Domen Novak je bil najboljši med mladimi kolesarji do 23 let in bo danes vozil v beli majici.

Trener Boštjan Mervar: "Danes je bila odločilna etapa z 22 km dolgim vzponom na 2040 m/nm. Naša taktika je bila, da prideta pod klanec Rogina in Roglič čim bolj spočita skupaj z vsemi glavnimi konkurenti. Ostali so pokrivali bege. Na 40 km je ušla grupa z devetimi kolesarji, med katerimi sta bila tudi Štimulak in Fajt. V glavnini so tempo narekovali kolesarji CCC. Pod klancem je bila grupa kompletna. Tudi v klanec so tempo narekovali CCC. Ostalo je še 30 kolesarjev, ko je napadel Mugerli in pripravil teren za Rada. Rebelin je odgovoril na napad Mugota in dobil lekcijo od Rada. Nekaj časa je imel rado samo 20 sek prednosti, a je do cila prednost povečal na več kot minuto. Roglič je v cilj prišel z Rebelinom in zasedel 2. mesto. Domen Novak je oblekel majico za najboljšega mladega kolesarja."

‹ nazaj

Galerija (5)

romuniija-001
romuniija-002
romuniija-003
romuniija-004
romuniija-005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava