kronika

Smrtna žrtev na Vahti; cesta zaprta

19.7.2014 | 10:55 | M. K./STA

Smrtna žrtev na Vahti; cesta zaprta

Danes dopoldne okoli 9. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto - Metlika, na Vahti. V prometni nesreči je umrla sopotnica na motornem kolesu. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic bo cesta zaprta predvidoma do 13. ure. Obvozi so urejeni in označeni, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto in dodajajo, da bo več informacij na voljo po zaključenem ogledu.

Gneča in zastoji na cestah

Tudi ta konec tedna je sicer ponekod na cestah gneča. Že od jutra je zastoj na koncu podravske avtoceste pred razcepom Draženci v smeri Hrvaške. Trenutno (malo pred 11. uro)  je tam kolona vozil dolga 10 kilometrov in se naprej po glavni cesti počasi premika do mejnega prehoda Gruškovje, kjer vozniki za izstop čakajo 15 minut. Na Dragonji je čakalna doba 45 minut.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste zaradi gneče proti Gruškovju voznikom priporočajo uporabo mejnih prehodov Zavrč, Središče ob Dravi, Rogatec ali Dobovec.

Bolj obremenjeni so danes tudi mejni prehodi s Hrvaško. Tako kot na Gruškovju tudi na Obrežju vozniki za izstop iz države čakajo 15 minut. Na Sočergi je čakalna doba 30 minut, na Dragonji pa vozniki čakajo tudi za vstop v državo, in sicer 20 minut.

Tudi sicer je največ gneče na cestah proti in ob obali. Gost promet z zastoji je na cestah Koper - Šmarje - Dragonja in Koper - Portorož; zastoji nastajajo tudi na koncu hitre Koper - Žusterna pred priključkom Semedela iz smeri Ljubljane.

Gneča je tudi na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje, in sicer tako iz smeri Brda kot Viča proti Primorski. Gneča in zastoji se nadaljujejo tudi od razcepa Kozarje mimo Brezovice do cestninske postaje Log v smeri Kopra. Na regionalni cesti med Ljubljano in Vrhniko pa je zaradi prometne nesreče polovična zapora na Brezovici.

Na gorenjski avtocesti je med priključkom Podutik in razcepom Koseze zaprt vozni pas iz smeri Gorenjske. Nastal je zastoj, zaradi varnosti voznikov pa občasno zapirajo predor Šentvid. Na Gorenjskem je sicer gost promet z zastoji na cesti Bled - Lesce.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava