nogomet

Olimpija na uvodu prepričljivo boljša

19.7.2014 | 19:30 | STA/B. B.

Obradović je moral trikrat pobirati žogo iz svoje mreže. (Foto: I. V., arhiv DL.si)

Obradović je moral trikrat pobirati žogo iz svoje mreže. (Foto: I. V., arhiv DL.si)

Ljubljana - Nogometaši Krke so novo sezono Prve lige Telekom Slovenije začeli s porazom. Pred maloštevilnimi gledalci na stadionu Stožice v Ljubljani so s 1:3 (1:2) izgubili z Olimpijo.

Zmaga Ljubljančanov je povsem zaslužena. Temelje je že v 10. minuti postavil povratnik po poškodbi Andraž Šporar. Po hudi napaki obrambe Krke je Šporar s prvim dotikom žoge spretno preigral enega od Krkinih branilcev, z drugim pa žogo neubranljivo poslal po tleh v daljši kot vratarja Matka Obradovića.

Olimpija je tudi po vodstvu nadaljevala z napadalno igro, bila bolj konkretna in ambiciozna, a se je v 39. minuti zatresla njihova mreža. Martin Šaban je izkoristil neodločnost domače obrambe ter z nepričakovanim strelom presenetil vratarja Aleksandra Šeligo.

Rezultat 1:1 ni ostal dolgo na semaforju. V prvi minuti sodnikovega podaljška je Nik Omladič natančno izvedel prosti strel s približno 20 metrov in Obradovič je let žoge v mrežo le pospremil s pogledom.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Olimpija je imela dogajanje na terenu pod nadzorom, vprašanje zmagovalca pa je rešil Aleksandar Rodić, ki je v 69. minuti z glavo zaključil hitro akcije in natančno podajo Darijana Matića.

Krka bo tekmo drugega kroga igrala 27. julija doma proti Gorici.

* Stadion ŠRC Stožice, gledalcev 400, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Skok (Kidričevo), Bezjak (Gorišnica).


* Strelci: 1: Šporar (10.), 1:1 Šaban (39.), 2:1 Omladič (45.), 3:1 Rodić (69.).


* Olimpija: Šeliga, Jović, Rodić (od 77. Burgić), Matić, Šporar (od 83. Đurković), Valenčič (od 63. Vukčević), Delamea, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović.

* Krka: Obradovič, Žugelj, Fuček (od 77. Kramarič), Jurić, Šaban, Mojstrovič, Diallo, Novosel (od 62. Kastrevec), Dežmar, Perić (od 68. Ihbeisheh), Carević.

* Rumeni kartoni: Delamea, Kapun, Rodić; Kastrevec.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava