V trčenju trije ranjeni; z avtom v drevo in skladovnico drv

20.7.2014 | 07:15

V trčenju trije ranjeni; z avtom v drevo in skladovnico drv

Na cesti v Boštanju pri Sevnici sta sinoči ob 22.14 uri trčila kombinirano in osebno vozilo. Pri tem so se poškodovale tri osebe. V reševanju so posredovali reševalci NMP ZD Sevnica in gasilci PGD Sevnica. Reševalci so poškodovane osebe zdravstveno oskrbeli in jih prepeljali v ZD Sevnica ter dve na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili bateriji, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenih in z razsvetljavo policistom ter očistili cestišče.

Ob 20.28 se je zgodila prometna nesreča na cesti v Ponikvah v občini Dobrepolje, v kateri je voznik osebnega vozila zaletel v drevo in skladovnico drv. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, odklopili akumulator na vozilu, odstranili drevo z vozila ter pomagali pri prenosu ponesrečene osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Čistili parkirišče

Ob 15.25 je prišlo do razlitja naftnih derivatov na parkirišču trgovine Mercator na Krški cesti v Kostanjevici na Krki. Gasilci PGD Kostanjevica so razlite tekočine posuli z vpojnimi sredstvi in počistili cestišče.

Ostanki vojne

Ob 14.59 je občan v kraju Kostanjek, občina Krško, našel minometno mino, kal. 45 mm, italijanske izdelave in vžigalnik minometne mine, kal. 81 mm, vse ostanek druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta nevarni najdbi odstranila in do uničenja varno uskladiščila.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije danes med 7. in 15. uro na območju TP Kopitarna Sevnica in med 7.30 ter 16.30 ure na območju TP Mizarska Sevnica.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava