FOTO: Topliška noč 2014

20.7.2014 | 11:40

FOTO: Topliška noč 2014
FOTO: Topliška noč 2014
FOTO: Topliška noč 2014

Dolenjske Toplice - Dvotedensko praznovanje občinskega praznika Občine Dolenjske Toplice je oz. bo vrhunec doseglo včeraj s Topliško nočjo in prihodnji torek, 22. julija, ko bo ob 20. uri slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo županovih zahval, po njej pa bodo odkrili še kip Rastoče knjige.

Včerajšnja Topliška noč je postregla s celodnevnim dogajanjem – obiskovalcem so bili med drugim na voljo kmečka tržnica, sejem domače in umetnostne obrti, bukvarna, predstavitev slovenske vojske in policije, predstavitvena povorka društev, nastopi KUD Vesel teatra, Country korala in Topliških koralčkov, golaž, katerega izkupiček od prodaje bo šel v humanitarne namene, pa sta poleg domačega župana Jožeta Muhiča kuhala še straški Alojz Knafelj in mirnopeški Andrej Kastelic.

V soboto, 26. julija, bo ob 17. uri PGD Podturn z veselico proslavilo 85-letnico, zvečer pa bo na ploščadi pred KKC-jem koncert zasedbe Rockdefect. Nedelja se bo začela v farnim žegnanjem v cerkvi sv. Ane, od 14. ure bo nad Dolenjskimi Toplicami bo tandemsko rekreativno letenje z jadralnimi padali, praznovanje pa bodo zaključili s kmečkimi igrami in ribiškim piknikom na domačiji Barbič.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (3)

20.7.2014OceniMima 
Kakšnega drenja z obiskovalci pa res ni bilo.... Bodoči kandidat za župana je pa kar malo sramežljiv, se mi tako zdi.
20.7.2014Oceniluj 
Ta ne more bit župaN, žal...
22.7.2014Oceniianez 
No pa naj še naprej v "puščo" nabira, mogoče mu točke prinese............ Lahko bi pa vsaj v rojstnem kraju poskrbel, da se v križišču pokosi!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava