Nove (v glavnem nižje) cene krških vrtcev

20.7.2014 | 10:25

OS Krško (Foto: arhiv)

OS Krško (Foto: arhiv)

Krško - Krški občinski svetniki so na svoji zadnji seji med drugim potrdili tudi sklep o določitvi cene programov v vrtcih, po katerem se bodo s 1. septembrom cene v večini znižale.

Dodatno znižanje za vrtce ostaja 30 %

Glede na novo oblikovane oddelke in sistemizacijo delovnih mest v vrtcih občine Krško za šolsko leto 2014/2015 se spreminja tudi cena programov, pri čemer ima vrsta oddelkov in število otrok v oddelkih bistveni vpliv na ceno. Cene na podlagi sprejetega sklepa o določitvi cen programov v vrtcih v občini Krško se v tamkajšnjih vrtcih povsod spreminjajo, sporočajo z občine. Glede na to, da je osnova za plačilo staršev v vrtcih najnižja cena istovrstnega programa vrtcev, se bo plačilo s 1. septembrom za jaslični oddelek znižalo za 1,06 %, za oddelke od 3 do 6 let za 1,28 %. Za kombinirane oddelke in oddelke od 3 do 4 let pa se bo zvišalo za 0,77 %.

Svetniki so potrdili tudi sklep o dodatnem znižanju plačila staršev za programe v vrtcih za naslednje šolsko leto, ki bo tako kot prejšnje leto iz naslova nadomestila zaradi omejene rabe prostora znašalo 30 %.

M. K.

Zvočni zapisi

Podžupanja Ana Somrak o novih cenah krških vrtcev

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava